Nyitólap

A hónap kreatív ötlete (2008. november)
Hullámpapír hóember, spirellivel -
Készítette: Hné Sevella Zsuzsanna

Havi kreatív ötletünkhöz szükséges eszközök és alapanyagok:

  • 1 db fehér hullámpapír
  • 1 db spirelli korong
  • 1db színes, 2 db fehér kartonlap
  • Maradék papírok piros, narancs, barna, és fehér színben
  • Fehér és fekete szivacspapír darabkák
  • Csillag, vagy nap formájú formalyukasztó
  • Vágóalátét, vágókés, ceruza, olló, ragasztó
Első lépésként rajzold rá, majd vágd ki a hóember és a táj elemeit a megfelelő papírokból. Ehhez használhatsz vágókést vagy ollót is. Az elemek sablonjának letöltéséhez kattints a képre!
Igazítgasd el a kék lapon az elemeket, majd elkezdheted a ragasztgatást. A sorrend ez legyen: a hóember kezei, a madáretető oszlopa, majd maga az etető. Hóbucka a sima fehér, majd alá a hullámpapírból, a hóember lába, hasa, feje, majd a kalapja, orra, szája.

Hóemberünk pociját díszíthetjük spirelli koronggal. Ehhez szükségünk van egy készen kapható sablonra, de mi magunk is elkészíthetünk ilyet egy erős karton és olló segítségével.

A fonalat a hátoldalon erősítsük meg egy kis ragasztószalaggal, hogy a szálak le ne essenek, majd ragasszuk fel a hóemberre.
Tovább szépíthetjük művünket, ha egy formalyukasztó segítségével fekete szivacspapírból szemeket, fehér szivacspapírból hópelyheket készítünk. Ha nincs formalyukasztónk és szivacspapírunk, használhatunk ollót és bármilyen más fekete és fehér maradék papírt.
+ ötlet: Készíthetünk spirelli technikával különleges hópelyheket dekorációnak. A fonal színének és a tekerés sűrűségének változtatásával sok-sok egyedi hópihénk lehet!
Már a Facebook-on is megtalálsz minket! Friss hírekkel, ötletekkel várunk!
Korábbi ötleteink megtekinthetők archívumunkban...