Nyitólap

Kreatív ötletünk a 2009. évi vakáció idejére
Akvárium levélhalakkal
Készítette: Hné Sevella Zsuzsanna

Ötletünkhöz szükséges eszközök és alapanyagok:

  • 3db dipa vagy karton, 1 db 300 gr-os kék karton
  • különböző formájú és méretű falevelek
  • Hullám kartondarabok, 1 db fénymásoló papír
  • Színes ceruzák vagy kemény kréták
  • ragasztó, olló, snitzer
Először készítsük el az akváriumot! A kék karton közepét vágjuk ki úgy, hogy egy kb. 2-3 cm-es keret maradjon. Az akvárium oldala dipa vagy kartonpapírból, harmónika hajtogatással készül.
A 2 db A/4-es szélességű, 20 cm hosszúságú dipát, vagy kartont, 2 centiméterenként kell behajtogatni harmónikahajtogatással(8 hajtás).
Úgy könnyebb a dolgunk, ha olló vagy snitzer hegyével egy kicsit előre bejelöljük a hajtások vonalát egy vonalzó segítségével. A meghajtogatott karton egyik végét a kék kartonra, a másikat egy fehér dipához ragasszuk. Ezzel el is készült a halacskáink lakhelye!
Az akvárium felülnézetből.
E havi ötletünk sablonjait, nem mi hanem a természet szolgáltatja. Menjük ki a kertbe és válogassunk kedvünkre a szebbnél szebb formájú levelek közül. A választott leveleket egyenként tegyük egy fénymásoló papír alá a fonákjával felfelé, majd kréta vagy színes ceruza segítségével satírozzuk át a levélformát.

Az üresen maradt felületeket, töltsük ki ,,vízzel''! A víz hasonló módon készíthető mint a halak, de ott levél helyett hullámpapírt használjunk! A satírozott halformákat egészítsük ki fekete tűfilccel! Rajzoljunk úszókat, kopoltyút, szemet és szájat halacskáinknak!

Elérkezett a beköltözés ideje! A képen látható módon csúsztassuk be a halakkal teli képünket a keretbe. Az elkészült akváriumunkat használhatjuk szobánk díszítésére!

A keret nem kizárólag akváriumként használható! A benne levő kép cserélgetésével egy igazán változatos díszt kaphatunk. A keret egyszerre több lap behelyezésére ad lehetőséget, így alkalmas 3D tájképek készítésére is, illetve paravánként használva még bábozásra is.
Már a Facebook-on is megtalálsz minket! Friss hírekkel, ötletekkel várunk!
Korábbi ötleteink megtekinthetők archívumunkban...