Nyitólap

Kreatív ötlet 2009. december
Fenyő festés lufival
Készítette: Hné Sevella Zsuzsanna
Aquatinta cseppentés

Ötletünkhöz szükséges eszközök és alapanyagok:

  • 1 db kék karton (130 gr)
  • 1 db dipa, vagy rajzlap
  • Ezüst, vagy arany zselés toll,
  • olló, ragasztó
  • A múlt hónapi ötletből maradt, festett kávéfilter darabkák.
Aquatinta cseppentés
Aquatinta cseppentés
Aquatinta cseppentés
Aquatinta cseppentés
Ebben a hónapban egy nagyon különleges festőeszközt szeretnénk bemutatni: a lufit. Mielőtt a fenyőnk megfestéséhez fognánk, kísérletezhetünk a színekkel. Egy lufit közepesen nagyságúra fújjuk, hogy jól illeszkedjen a tenyerünkbe. Egy plexilapra nyomjunk ki különböző színű Biocolor festékeket. Ebbe lazán beleérintjük a lufit és a ráragadt festékkel megfestjük a papírunkat. Lufi helyett használhatunk bármilyen a kezükbe illeszkedő gumilabdát is.
fatörzs sablon A fenyőnk megfestéséhez használhatunk arany - zöld vagy esetleg sárga - kék - arany színeket . A megfestett papírt tegyük félre száradni. Amíg a fenyőalapunk szárad. elkészíthetjük díszeinket.
bagoly sablon Vegyük elő a múlt hónapi ötletünkben aquatinta cseppentéssel készült kávéfiltereink maradék darabkáit. A megfestetett filterekből vágjunk ki kb. 1,5-2 cm-es köröket, vagy más nekünk tetsző formákat. Ha nincsenek már meg a maradék filterek, helyettesíthetjük őket, bármilyen színes papírral is.
Aranyfonalból vágjuk 4-5 db kb. 5 cm-es darabkát.
Arany karton fatörzsek

A megszáradt papírból most már kivághatjuk a sablon segítségével, fenyőnket.
(A sablont ne a festett oldalra hanem a fonákjára rajzoljuk.)

A kivágott fenyődet tetszés szerinti vonalak mentén vágd több részre. Ez után rögzítsd a kék alaplapra un. eltolásos ragasztással. Ha ezzel kész vagyunk, már csak a díszeket kell elkészítenünk

virágok Az arany fonalat nem szükséges masnira kötni, csak ragasztás előtt formázzunk belőle egy perechez hasonló alakot, s úgy ragasszuk a dísz fölé. A fenyő kontúrja mentén zselés tollal rajzolt sormintával tovább díszíthetjük munkadarabunkat, de a masnikat is helyettesítheted rajzolt formával!
Már a Facebook-on is megtalálsz minket! Friss hírekkel, ötletekkel várunk!
Korábbi ötleteink megtekinthetők archívumunkban...