Nyitólap
A hónap kreatív ötlete (2012. október)
Hónapról-hónapra egy-egy egyedi, mutatós ötlettel rukkolunk elő. Különlegességük, hogy akár kicsi gyerekekkel is könnyen megvalósítható, egyszerű, látványos tippeket sorakoztatunk fel, melyek felnőttként felhasználva is ugyanúgy egyedi megoldások lehetnek. ,,Egy az egyben" lemásolva is az alkotás örömével tölthet el bárkit, de az az igazi, ha elkészülte után kezdődik a kiteljesedés: mindenki kedve szerint egészítheti ki, alakíthatja tovább az ALAP gondolatot, mely végül változhat akár egy nagy kép kis alkotóelemévé is! A világ felfedezésében, alakításában nincs végállomás!
Ültess fákat - szitázástechnikával
Készítette: Hegedűsné Sevella Zsuzsanna
Szitázás technika Ötletünkhöz szükséges eszközök és alapanyagok:
  • Szita, fogkefe, ovikorong,
  • dipa v. rajzlap, formalyukasztó
  • fekete karton, ezüst zseléstoll
Szitázás technika Havi ötletünkhöz a már ismert technikával a szitázással készült. Vágj ki dipából egy-két érdekes formájú fát, vagy használd a mi letölthető sablonjainkat.
Letölthető sablon Formalyukasztóval lyukassz a lombjukba tetszés szerint mintákat. Helyezd el a papíron a sablont és jöhet a szitázás. Ügyelj arra, hogy szép egyenletes legyen a festékszórásod!
Falevelek szitázással A szitázás leírását meg találod korábbi kreatív ötletünkben, ahol sablon helyett faleveleket használtunk a technikához...
További felhasználási ötlet Azokat a sablonokat, amiket a szitázáshoz használtunk nem kell kidobni! Felhasználhatók újabb kép kialakításához. Ragaszd fel őket egy fekete alaplapra, díszítsd őket ezüst zselés tollal és kész is az éjszakai, hold fényében csillogó erdőd.
Érdekes mintákat kapsz, ha egymásra csúsztatod a formákat. Ha több lapot készítesz, egész erdőd lehet. Ragaszd össze őket a hátulról és térbe állítható lesz a munkád.
Minden hónapban új kreatív ötletekkel várjuk látogatóinkat!
Már a Facebook-on is megtalálsz minket! Friss hírekkel, ötletekkel várunk!
Korábbi ötleteink megtekinthetők archívumunkban...