"FEDEZD FEL A VILÁGOT!" - VIZUÁLIS TÁRSASJÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE + telis-teli BOX című képzésünk hallgatói véleményei


"FEDEZD FEL A VILÁGOT!" - VIZUÁLIS TÁRSASJÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE + telis-teli BOXHallgatóink minden képzés végén anonim értékelő űrlapot töltenek ki, amelyben számokkal és szövegesen jellemzik, értékelik továbbképzéseinket. A lenti értékelések a teljesség igénye nélkül, de szerkesztetlenül kerültek weboldalunkra. Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével hozzájárultak képzéseink fejlesztéséhez és sikeréhez.


Jelenleg az alábbi városokban indul:

ONLINE TANFOLYAM (Folyamatosan indul)
A részletek itt: >>


A képzés értékelései

A véleményeknél a jelenlegi, és a korábbi más akkreditációs számmal rendelkező, de hasonló megnevezésű, és tematikájú továbbképzéseink értékeléseit is megjelenítjük!

2023. évből:

ÖSSZESSÉGÉBEN MI A VÉLEMÉNYED A TOVÁBBKÉPZÉSRŐL?

- Igényesen felépített szakmailag, módszertanilag. A videó könnyen követhető, épp csak el nem készítette helyettem a játékokat. Gabi pozitív személyisége nagyon inspiráló volt. Kíváncsian vártam mindig a következő fejezetek kinyitását. Hihetetlen, hogy minden tananyag részhez külön be voltak készítve a szükséges papírok, játékok fénymásolata. Mindenre gondolt, hogy mihez mit lehet használni és úgy voltak összekészítve. Mint 1 gondos Édesanya a gyerekének, úgy jött meg a kis ékszerdoboz mindenféle kis ékszerrel. Rendkívül színvonalas volt a továbbképzés, sokat fogom használni a munkám során. Nagyon örülök, hogy online formában is kipróbálhattam.

- SZUPER!!!! Egy élmény volt! Tetszett a továbbképzés felépítése, anyaga, eszközei, kiváló előadója. Csodás volt a kreatív doboz, ami gondosan előkészített, színes alapanyagokat és eszközöket rejtett. Új volt számomra az online továbbképzés, de nagyon jó volt, hogy az anyagokat újra megnézhettem. A továbbképzésen a legjobb az volt, hogy a játékokat a gyermekekkel közösen a saját csoportban készíthettem el. Sok közös játékkal, már a játékok elkészítése közben sok közös élménnyel, ismerettel gazdagodtam én és a kis Százszorszépek is.

- Ezt a képzést őszintén, teljes szívemből javasolnám bármelyik pedagógus kollégának. Igaz, hogy ahhoz, hogy teljesítsem sokat kellett a tanfolyam alatt dolgoznom, de teljes mértékben megérte. Nemcsak jó móka volt, de gazdagabb lettem egy nagyon igényes, ötletes, jól használható és továbbfejleszthető játékgyűjteménnyel, amit a munkám során jól tudok majd használni.

- Nagyon örülök, hogy beiratkoztam erre a tanfolyamra, hiszen rengeteg csodás ötlettel lettem gazdagabb ez idő alatt. Mint egy „kisgyerek”, alig vártam, hogy Gabi elküldje az új témaköröket!! Ráadásul a megküldött eszközök is a legjobb minőségűek voltak, így öröm volt velük dolgozni. És tényleg nem kellett nekem semmi más eszközt használnom, csak azokat, amiket Gabi megküldött. Hogy online képzés volt, ez megkönnyítette a dolgomat annyiban, hogy nem kellett utazni. De nagyon szívesen dolgoztam volna személyesen Gabival, ha jelenléti lett volna a képzés, mert nagyon kedves, magával ragadó a stílusa! Látszik, hogy imádja amit csinál, és rendkívül sokrétű, kreatív, óriási tudása van játékkészítés és fejlesztés területén! Nekem nagyon jó példát mutatott, hogy egy játékból mennyi mindent ki lehet hozni…

- Teljesen másra számítottam, de jobb lett, mint reméltem! Főként készségfejlesztéshez kaptam ötleteket, tananyagokhoz kevésbé, de most már képes leszek észrevenni a lehetőségeket. Köszönöm szépen!

- Sok-sok évvel ezelőtt, találtam rá a továbbképzéseitekre, ahol rengeteg esztétikus, gondolkodtató, sokfunkciós, továbbfejleszthető játékot ismerhettem meg. Munkám során gyakran használom a nálatok elkészített MATEMATIKAI ÉS LOGIKAI JÁTÉK gyűjteményemet és az érdekes technikákkal készült VIZUÁLIS JÁTÉK gyűjteményt. Ezekkel a sokfunkciós vizuális fejlesztő játékokkal, amiket ezen a továbbképzésen megmutattatok, tovább bővült ez a fantasztikus játékgyűjtemény. Minden játék elkészítése nagy élmény volt nekem és a csoportomnak. A játékokban különösen hasznos, hogy a gyermekekkel közösen készítjük el. Minden játékban és elkészítésében volt valami aranyos, izgalmas, érdekes, elgondolkodtató.

- Hatalmas élmény volt így online is. Minden problémával, kéréssel nyugodtan fordulhattam Gabihoz és segített!!! Az eszközök minősége szuper volt. A játékleírások, a játékok fantasztikusak!!! Rengeteg játékot készítettem el, melyeket a Gabitól kapott mappába játékonként le is fűztem. A gyerekeim az óvodában is imádni fogják őket!

- Amit előszőr is kiemelnék az a gyakorlatiasság. Minden eszköz biztosított volt a „boxban”, a kisvideók egyértelműek, hasznos tudás átadására szolgálnak. A 10 nap igenis kellett arra, hogy a játékokat elkészítsük, hisz a mindennapi életünkbe beépítettük a foglakozásokat. Hasznos volt, hogy a videókat visszalehet nézni.

- Számomra nagyon hasznos volt, élvezettel hallgattam a videókat, majd alkottam meg a saját játékaimat. Úgy gondolom, ez egy rendkívül jól felépített képzés, hiszen az ember akkor áll neki, amikor csak szeretne, és amikor ideje engedi, de a határidő mégis köti, hogy igenis, a fokozatosság elvét követve haladjunk a képzési szinteken. Hálás vagyok a főnökömnek, hogy lehetőséget biztosított számomra, hogy megcsinálhassam ezt a képzést. A jövőben biztosan lesz, amin még részt szeretnék/fogok venni.

- Szerintem a továbbképzés egy nagyon pozitív és értékes tapasztalat volt. Az oktatás színvonala magas volt, és az oktató rendkívül felkészült és lelkes volt. A megismert tartalom és módszerek érdekesek és hasznosak voltak a mindennapi életben és a szakmai fejlődésben is.MI A VÉLEMÉNYED AZ OKTATÓ FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZAKTUDÁSÁRÓL?

- Gabit régóta ismerem, már több tanfolyamon vettem részt személyesen, ez volt az első online képzésem, amit nagyon szépen köszönök, hogy ilyet is kipróbálhattam. Gabi szakmailag és módszertanilag rendkívül felkészült, nagyon pozitív személyiség, zseniális előadó, fantasztikus ahogy szemléltet, magyaráz, mindent érthetően mond. Mivel volt szerencsém már személyesen is találkozni Vele, így ahogyan a videókat néztem, teljesen elképzeltem azt, mintha most is személyesen ott lett volna és ha megakadok akkor rögtön segít. Az előadása logikusan felépített, könnyen követhető volt. Gyakorlati tapasztalatai is rendkívül tetszettek. Nagyon elégedett vagyok a képzéssel. Nagyon szépen köszönöm, hogy részt vehettem ismét egy fantasztikus továbbképzésen. A munkám során sokat fogom használni az elkészített játékokat. Szeretettel üdvözöllek és bízom benne, hogy találkozunk még!

- Az oktató elméleti és gyakorlati téren is magasszintű szaktudással rendelkezik. Elhivatott, jól felkészült, oktató. Pozitív kisugárzásával, élvezetes előadásmódjával jól tudta szemléltetni a játékokat. A bemutatott játékok és az előadó lelkesedése olyan inspiráló volt, hogy egy-egy videó megtekintése után alig vártam, hogy hozzákezdhessünk a játékkészítésnek.

- Gabi az egész tanfolyam alatt nagyon felkészült volt, a szaktudása megkérdőjelezhetetlen, a lelkesedése páratlan, nagyon inspiráló volt!

- Balázs Gabriella zseniális oktató!! Csak dicsérő szavakkal tudom illetni! Rendkívül felkészült, nagyon alapos, mindenre kiterjed a figyelme!! Nagyon szépen, érthetően beszélt a videós felvételen. A játékkészítés során minden apró mozzanatot elmondott, megmutatott, sőt még a figyelmet is felhívta arra, mivel „ronthatom el”, ha más sorrendben vagy másképp állnék neki az elkészítésnek. És bár 30 éve vagyok a pályán, temérdek jobbnál-jobb ötlettel lettem gazdagabb Gabinak köszönhetően!! Kedves, mosolygós, megnyerő előadásmódjával olyan érzésem lett a tanfolyam végére, mintha „ezer éve” ismernénk egymást…

- Maximálisan elismerem Gabi tudását, látszik, hogy sok játékot készített, jártas a saját eszközök előállításában.

- Gabi végtelenül ügyes, sokszínű egyéniség. Egyszerűen és szakszerűen magyarázta el a videókon a játékokat. Mindenben a lehetőséget látja, hogyan is lehetne a gyerekeket fejleszteni, játékosan, minél sokrétűbben. Hiszen a gyermekek a játékokon keresztül szívják magukba a tudást. Nagyon felkészült, fantasztikus dobozt állított össze. Látszik a gyakorlati tudása.

- A videók álltál egy nagyon közvetlen, szakmailag nagy tudású, felkészült oktatót ismerhettem meg. Köszönöm.

- Én ugyan először „találkoztam” Gabival, de már az első videókból egyértelművé vált számomra, hogy egy kiváló szakember. Ezt a többi videó szintén megerősítette. A dolgok megközelítése, ahogy különböző aspektusból vizsgált egy-egy játékot, számomra tökéletesen meggyőző volt. És hiába az internetes világ, egy jól felépített oktató anyagból rengeteget lehet tanulni, akárcsak ennél a képzésnél.

- Az oktató felkészültsége és szaktudása kiváló. Azt gondolom, hogy az oktató mélyreható Az oktató tisztában van a legújabb és fontos pedagógiai módszerekkel és képes ezeket releváns példákkal és gyakorlati alkalmazásokkal bemutatni. Személyes tapasztalatával és gyakorlati példáival gazdagította a tananyagot, amely segített jobban megérteni a feladatokat. Az oktató kommunikációs készségei kitűnőek. Képes érthetően és világosan magyarázni a komplex feladatokat.HOGYAN ÍTÉLI MEG A TANFOLYAM GYAKORLATI HASZNOSSÁGÁT?

- Számomra nagyon hasznos volt, mert az elkészült játékokat minden korosztálynál tudom majd alkalmazni. Szeretek készíteni játékokat, mert teljesen más azokkal játszani.

- Elkészült egy gyönyörű játékgyűjtemény „A MI játékgyűjteményünk”! Hatalmas érték, ami többet ér bármilyen drága megvásárolt játéknál. A tanfolyam segítségével egy gyermekközpontú anyag gyűlt össze, amit a gyermekekkel közösen készítettünk el. Az elkészített játékok sokfunkciósak, sok terület fejlesztésére használhatók, variálhatók, tovább fejleszthetők. Olyan játékok készültek, melyek a mindennapi óvodai életben jól használhatók. Alkalmazhatóak a tehetséggondozáshoz és felzárkóztatáshoz is.

- Teljes mértékben elégedett vagyok vele, hiszen az óvodában a mindennapokban tökéletesen hasznát veszem mind a játékgyűjteménynek, mind a megszerzett tudásnak. Mint azt a fentiekben már említettem ez számomra teljesen új dolog volt, hogy a gyerekekkel együtt készítettük a játékokat. Nagyon nagy öröm volt számomra látni azt, hogy milyen különleges élmény volt számukra a saját készítésű játékokkal játszani.

- Köszönettel tartozom a sok ötletes és nagyon változatos játéktippekért! Már menet közben is, ahogy elkészítettem a játékokat, néhányat bevittem az iskolába a kis elsőseimnek. Olvasás óráimhoz is tudtam használni, például a sárkányos játékot: szógyűjtésre adott betűtanulásnál, tulajdonság gyűjtésére, rokon értelmű szavak tanulásához. A sudokunál az olvasókönyv meséjének képeit készítettem el kártyákra és azokat kellett kitenniük csoportban. De a bogaras társashoz is írtam szabályokat, amiket a helyesírás gyakorlásához használok. Délutáni napköziben is szívesen játszották a dominósat (gésát), ez a lányok kedvence lett. No meg a kisvakondos párkeresőt is szeretik. Ezek a figyelemfejlesztést nagyon elősegítik. Sajnos a mai gyerekeknél egyre több a figyelemzavaros. Korrepetálásnál meg az a jutalom, ha gyakoroltam a gyengébb képességű gyerekkel, a foglalkozás végén választhatnak a „varázsdobozomból” játékot és játszom velük. Kollégáimnak is ajánlottam a tanfolyamot, megmutattam a játékokat, sőt ki is próbálták némelyiket. Meg is lepődtek, hogy az egyszerűnek tűnő játék, hogy megizzasztotta őket, mire kitették, ahogy kellett. Köszönettel tartozom Gabinak ezért a remek tanfolyamért és a szuper szervezésért!!

- Elejétől a végéig a gyakorlatról szólt! Konkrét feladatok, egyszerű utasítások és elérhető anyagok, illetve eszközök kerültek előtérbe.

- Mindenki tudja, hogy a gyakorlaton keresztül szerzett tudás maradandó. Készítés közben néha jött a hoppá érzés is. Rájöttem, gondolatban tovább gondoltam. Gabi magyarázata érthető volt. Sok évnyi tapasztalattal a hátam mögött az összes játék új volt még nekem is. Sokkal jobb volt így a képzés, mint személyesen. Bármikor, amikor időm volt készíthettem a játékokat. Végtelen hála van a szívemben! Köszönök MINDENT!

- Nagyon jól használható a mindennapokba, már beépítettem az óvodai egyéni és-mikrocsoportos fejlesztő foglakozásainkba.

- Úgy gondolom, ennél gyakorlatiasabb nem igen lehetne egy tanfolyam. Mindamellett, hogy akár itthon fellelhető anyagokból dolgozunk, azon kívül saját ízlésünkre szabottan készítjük el saját játékainkat. Hiszen ugyan azt a játékot készítettem el, mint a Gabi, de színeiben és funkcióiban is a sajátommá formálhatom, amit aztán a tényleges gyakorlatban, az óvodában kipróbálhatok majd a gyerekekkel.

- Azonnal alkalmazható tudás: Értékelem, hogy a tanfolyam során elsajátított ismereteket és készségeket azonnal alkalmazhatom a mindennapi életben vagy a munkahelyemen. Fontos számomra, hogy a tanfolyam konkrét kihívásokra nyújt megoldásokat, amelyek segítenek fejlődni és hatékonyabban dolgozni. Olyan tanfolyamot preferálok, ahol lehetőségem van aktívan részt venni , további tanulási lehetőségek, mint például projekt vagy feladat elkészítése, hozzájárulnak a gyakorlati hasznosság érzetéhez.ÖSSZESSÉGÉBEN MENNYIRE VOLTAK ÚJSZERŰEK A TOVÁBBKÉPZÉSEN MEGISMERTEK?

- Pár játéknak az alapszabályát már ismertem, de a továbbfejlesztése, tovább gondolása újszerű volt számomra, mely nagyon tetszett, nagyszerűek. Örömmel készítettem el a játékokat és a gyerekekkel izgatottan próbáltuk ki.

- Újszerűségét abban látom, hogy megmutatta, hogyan készíthetünk közösen a gyermekekkel játékokat. Néhány játékfajtát már ismertem, de a továbbképzésen bemutatott sok új ötlettel, egy kis újra, illetve tovább gondolással ezek a játékok is újszerűvé váltak. Sok új ismerettel, fantasztikus új játékkal gazdagodott a gyűjteményem.

- A továbbképzésen számomra nem a technikák voltak újszerűek, hanem az a módszer, hogy a gyerekekkel együtt készítsük el a játékokat. Én ez előtt is nagyon gyakran készítettem fejlesztő játékokat, de az nem jutott eszembe, hogy ezt velük együtt tegyem.

- A megismert játékok számomra fantasztikusak voltak! Nyilván ismertem a memória játékot, a párosító játékot, a mátrixot, a sudokut… De Gabriella olyan szuper ötleteket adott minden egyes játéktípushoz, ráadásul többet is, hogy nekem ezek eszembe nem jutottak volna! Így sokkal változatosabban tudom a gyerekeknél használni ezeket a játékokat, nem olyan unalmas számukra. Konkrét példákkal is segített, hogy különféle tanórákon, hogy lehetne használni őket. Ami számomra még újdonság volt, hogy a megküldött eszközök között- amivel egyes játékokat kellett kiszínezni-volt a Progresso nevezetű színesceruza készlet. Zseniálisan lehet vele dolgozni, és szuper erősek a színei! Biztos szerzek még be ebből a fajtából magamnak, mert tanítói munkám során remekül tudok vele dolgozni.

- Újszerűek voltak, mert rendszereket ismertem meg, bátorítottak a játékok továbbfejlesztésére.

- Több, mint 10 évvel ezelőtt vettem részt előszőr a Játszunk matematikát képzésen. Ismertem a tematikát, de a játékokat nem. Újdonság erejével hatott a 90%. Néha eszembe ötlött készítés közben, mennyire egyszerűen fantasztikus ötlet. Csak észre kell vennünk magunk körül az esztétikus dolgokat, máris játék készíthető belőle. Nem kell mindig drága alapanyagokat vásárolni.

- Nagyon sok minden ismert volt, hisz a mindennapokban folyamatosak a játékos fejlesztések az óvodában. Maga a plusz ötletek egy-egy területnél volt új és inspiráló.

- Számomra nagyon is! Nyilván ez ered abból is, hogy pályakezdő vagyok, de például ilyen gyakorlatias többfunkciós játékokat nem tanultam az egyetemen, és egyelőre óvodámban sem láttam még, hogy valaki ebből merítkezne. Mindig örömmel vetem bele magam az új dolgokba, ezzel is színesítve tudásom, ami most nagymértékben meg is történt.

- A továbbképzésen megismertek nagyon újszerűek voltak. Az új információk és módszerek inspirálóak voltak. Jól sikerült és hasznos tapasztalat volt számomra.

- A játék készítésében mindenki aktívan részt vett, mindenki megtalálta a kedvére való munkafolyamatot. Játék közben nagy örömmel mutatták, hogy ki- melyik részét készítette a játéknak. A továbbiakban is úgy tervezem, hogy közösen fogunk még jónéhány játékot készíteni szintén nagyobb méretben. Amikor már kicsit nagyobbak és kitartóbbak lesznek, akkor fogjuk majd megkezdeni az egyéni játékkészítést. Nagy öröm és élmény volt számomra elvégezni ezt a tanfolyamot, rengeteg hasznos és szuper ötletet kaptam, amit fogok tudni hasznosítani a továbbiakban a munkám során, valamint egy igazán remek játékkészlettel lettem gazdagabb.

- Köszönet érte, élveztem a tanfolyam egészét!

- Kedves Gabi! Bár minden továbbképzés ilyen szuper lenne, mint a tiéd volt... Tényleg öröm volt elkészíteni a játékokat és azóta használni a gyerekeknél!! A felkészültséged, ötleteid bámulatosak voltak!! Hálás köszönet mindenért!!!

- Köszönettel tartozom Neked, hogy megismerhettem ennyi új játékötletet!! Öröm volt Veled dolgozni, mégha online is történt! Több kollégámnak is ajánlottam a tanfolyamot, mert zseniális volt, mint ahogy a személyed is! Profi szervezés, profi eszközök, profi előadó és profi játékok! Gratulálok!!

- Kedves Gabi! Szuper volt a tanfolyam, jó volt nézni olyan embert aki megszállott a maga területén! A játék szerintem is egy fantasztikus lehetőség az oktatásban, ezért (is) tanítok magániskolában. Jelenleg 4. osztályosaim vannak, a most tanultakat velük kevésbé tudtam használni, de jövőre, az elsősöknél nagy hasznát veszem majd. Osztálylétszámunk 20 fő, az élménypedagógia a mindennapjaink része, ezért is örültem, hogy tanulhatok új dolgokat! A gyerekeim szeretnek alkotni, kreatívak, igénylik az újdonságot, még társasjáték szakkörünk is volt, ahol az utolsó alkalmakon saját ötletek megvalósítására került sor. Én már 1989 óta vagyok a pályán, de csak 5 éve dolgozok alternatív iskolában. Ez teljesen új lendületet adott szakmailag, például a játékok alkalmazásában, kitalálásában, használatában a tanulási folyamat során. A tanfolyam egyes témáinak megtekintése során mindig el is készítettem a játékokat itthon, mint egy rendes kis diák, és csak az utolsó előttit vittem be a negyedikeseknek, ami pont kapcsolódott a tananyaghoz.

- Azt gondolom, hogy sikerült a játékkészítés minden folyamatába bevonni a gyerekeket, ennek köszönhetően szívesen használják játékidőben is és nem csak a reggeli fejlesztések során. Maga a mesehősős játék nagyon sok lehetőséget kínál a különféle fejlesztési területeken, az egyszerű puzzle játékból kiindulva eljuthatunk az iskolaelőkészítő játékokig. Fontosnak tartom a fokozatosságot, gyakorlást, szabálykövetést. Minden elkészült játékot bemutattunk a kolleganőmnek, így átadva az ismereteket. Jelenleg a kolléganőm 60 órás matematikai játékkészítési tanfolyamon vesz részt. A terveink között szerepel, hogy az elkészített játékokból megalkotjuk a magunk egyéni fejlesztéshez szükséges játéktárát. A tartósság érdekében a lapokat lamináljuk és játékokként külön csomagoljuk(borítékba, irattartóba), minden játék mellé pedig egy kis kártyán a rövid játék leírás szerepel, de persze ez mellett a játékok gyakorlása során újabb ötletek is felmerülhetnek.

- Összességében rengeteget tanultam a képzés során. Nem csak a játékokról, a tovább fejleszthetőségükről, hanem önmagamról és a bennem rejlő képességekről is, amikre eddig nem is gondoltam. Ez a képzés remek lehetőséget adott arra, hogy ráébredjek arra, milyen kevés eszköz szükséges ahhoz, hogy egy olyan élvezhető játékot készítsek a gyermekeknek, amely nem csak szórakoztató és remek fejlesztési lehetőségeket kínál, de számos irányba tovább fejleszthető is. Szokták mondani, hogy a saját kezűleg készített ajándékoknak nagyobb értéke van, mintha vásárolnánk azt. Ezt én is mindig igy vallottam, de fiatal pályakezdőként még nem gondolkodtam el azon, hogy igenis mi magunk is elkészíthetünk különböző játékokat a gyermekeknek, ezzel átadva számukra egy olyan ajándékot, amit bármikor elő vehetnek és használhatnak, amibe minden energiánkat beletettük. A boltban kapható játékok is remek célt szolgálnak a gyermekek fejlődésében, de az, amit mi magunk készítünk el nekik vagy akár közösen, sokkal nagyobb eszmei értékkel bír. Főleg, hogy az internet segítségével, manapság rengeteg féle sablon, kép, figura megtalálható, akár egy sima nyomda szettel is számos játékot készíthetünk el a csoportunknak. Összességében szeretnék köszönetet mondani, hogy ez a képzés lehetőséget adott arra, hogy kitáruljon előttem ez a világ és a kreativitással felkarolt saját ötletek sokkal nagyobb élményt nyújthatnak a gyermekeknek, mindamellett, hogy számos irányba tovább gondolható. Élvezet volt számomra, hogy a legtöbb játéknál, saját kreativitásomat beletéve színeztem, alkottam, gondolkodtam és formáltam a különböző játékokat. Örömmel készítettem el mindet, és alig várom, hogy a gyermekekkel kipróbálhassam őket a közeljövőben. Minősülésemet követően, biztosan lesz, még olyan képzés Önöknél ahova szívesen fogok jelentkezni. Végül köszönöm Balázs Gabriellának ezt az átfogó játék gyűjteményt, amit most már a sajátomként tudhatok, amivel elsőként kialakíthattam a repertoáromat.

- Kedves Gabriella! Összegezve a friss élményeimet és az új ismereteket, tudást, amit a továbbképzéssel kaptam, leírhatatlan. Kicsit félve vágtam neki az online képzésnek, mert vizuális témakör, jöttek a gondolataimban az érvek, ellenérvek folyamatosan- mi lesz ha elakadok, jobb volna a többiekkel együtt gondolkodni, haladni, tempósabb lenne társaságban...De nem tudtak volna elengedni az oviból, mert olyan kevesen lettünk pedagógusok (9 csoportban egyenlőre 7 óvónő ) és nekem augusztusban lejár a 7 évem a 120 órához. Volt szerencsém már néhány éve Nálatok egy élő továbbképzéshez, ami olyan fantasztikus ötleteket, kreatív megoldásokat, feladatokat adott, hogy mai napig csinálom a gyerekekkel az ott kapott ötleteket (pl. a pöttyözéses kitöltés). Nagyon tetszett ez a továbbképzés is, néha jó lett volna kérdezni, de az időbeosztás miatt így jó volt.

- Szeretem az előadásaidban a lelkesítő, ösztönző jó kedvedet. Megcsináltam majdnem minden feladatot, játékot, kártyát, társasjátékot. Küldöm alább a fényképeket. Szeptemberig még be kell laminálnom, hogy sokszor és sokáig tudjuk használni őket. Azért remélem, hogy egy következő továbbképzésen személyesen lehetek ott a „varázsműhelyetekben”.2022. évből:

- A gyermekek érdeklődését fenntartani is nagyon könnyű volt, mindenki készített magának egy saját készletet. Ennek a tárolására a gyermekeknek egy jelükkel ellátott nagyméretű borítékot adtam. Ezt hozták-vitték magukkal haza és újra vissza az oviba. Akinek eszébe jutott, hogy szeretne ilyet játszani, az a dobozából előkészítette a saját készletét, de gyakran cserélgették is egymás között. Hamar rájöttünk, hogy minden kisgyermeknek lehetőleg más színű háttérre ragasszuk, az egyesével kivágott formákat, így megelőzve azt, hogy a kis formák összekeveredjenek az asztal közepén.

- A gyermekek nagyon megszerették a játékot, mindenkinek lett saját készlete. (valakinek több is) A Tanfolyam során megismert játékok közül többet is elkészítettünk a gyermekekkel, mindegyik nagy sikert aratott, a szülők és a kollégák körében is. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, a sok ötletet, nagyon jól éreztem magam a továbbképzés során.

- A játékok egy részének alapszabályát ismertem, de a gyerekekkel való elkészítés lehetőségei teljesen újdonság volt a számomra. Valamint a felismerés, hogy ez a tevékenység, könnyed játék ekkora fejlesztő erővel bír!
 Kézügyesség fejlesztése – ollóhasználat
 Megfigyelőképesség fejlesztése
 Vizuális észlelés
 Színek gyakorlása
 Nyelvi kifejezőkészség
 Alkotóképesség
 Finommotorika
 Esztétikai érzék
 Megfigyelőképesség
 Formaérzék fejlesztése (forma,méret,szín)
 Alakzatok, színek arányok észlelésének fejlesztése
 Igényesség fejlesztése
 Számfogalom, számolási készség fejlesztése
 Türelem, alkalmazkodó képesség fejlesztése
 Önálló feladatmegoldásra való képesség fejlesztése
 Díszítő érzék fejlesztése


- Az oktató személyisége és előadásmódja figyelemfelkeltő és figyelemfenntartó volt. Bátorított és inspirált a játékok továbbfejlesztésére. A kapott eszközök igényesek, és gondosan összeválogatottak voltak. A tanfolyam anyagát alaposan átgondolt koncepció alapján állította össze Gabi.

- A továbbképzés nagy előnye az online jelleg. Nem voltam időhöz kötve, akkor foglalkoztam vele, amikor időm volt. Minden játék hasznosítható a munkámban, tartalmassá és sokkal élvezetesebbé teszi az oktatást. Ajánlom minden kollégámnak.

- A tanfolyamon tanultakat napi szinten tudom használni a munkámban. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!

Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...