www.alapkozpont.hu » Hallgatói vélemények

Hallgatói vélemények


A további félévek értékeléseinek megtekintéséhez, kérjük válasszon!

Válogatás a 2022.1. félév hallgatói értékeléseiből:

ZENEI TÁRSASJÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE
A ZENE SZERETETÉRE NEVELÉS, TEHETSÉGGONDOZÁS

Város: BUDAPESTEN, a Nyugati pályaudvarnál

Kezdő időpont: 2022. márciustól
Életemben a zenének kiemelt fontossága van. Ezért örültem meg nagyon annak, amikor megtaláltam ennek a képzésnek az ajánlóját. Az idei tanévben adatott meg az a számomra, hogy abban a zenei tagozatos iskolában taníthatok, ahol annak idején tanultam. A továbbképzésen az improvizációs és a ritmusfejlesztő gyakorlatok mellett különösen örültem a zenehallgatás tanításának újszerű megközelítésének. Ezzel egy teljesen más megvilágításba került a zenehallgatás, hiszen így máshogy tudom kialakítani azt, hogy zenét értő és élvező felnőttekké váljanak majd az általunk nevelt és tanított gyerekek. Hatalmas erénye ennek a képzésnek, hogy az elméleti anyag gyakorlására egy színes, szemléletes, igényes eszköztárat készíthettünk, ami jól fogja szolgálni mindennapi munkánkat. Hálás vagyok a lelkes, motiváló, pozitív kisugárzással, segítőkészséggel megtartott képzési napokért. Minden alkalommal nagy kedvvel és várakozással telve utaztam ezekre az alkalmakra.

Számomra sokat nyújtott a továbbképzés, sokat fejlődött a tudásom a zenei területen. Hasznos, gyakorlatias, praktikus. Jó volt a napok felépítése is, hogy az elméleti napok és a gyakorlati témák váltották egymást. Az oktató szakmailag kitűnően felkészült. A légkör, a hangulat, az oktató személyisége kiemelkedően pozitív, derűs volt.

Sok új szemlélettel ismerkedhettem meg és megtanulhattam a környezetemen használható dolgokat a zenei téren alkalmazni. Széleskörű, módszertanilag nagyon jól felépített tanfolyamon vehettem részt, nem csak az elméleti résszel gazdagodtam, hanem a hozzá kapcsolódó játéktáram is bővült.

Örömmel dolgoztunk együtt, sok segítséget kaptunk, kérdéseinkkel bátran fordulhattunk Gabihoz. Úgy érzem, jó baráti kapcsolatok alakultak ki. Az oktató maximálisan felkészült, minden kérdésünkre azonnal tudott válaszolni. Gyakorlati tanácsokat is kérhettünk tőle. Köszönöm!

Fantasztikus, élményszerű volt ez a továbbképzés. Rengeteget tanultam, és feltöltődve, más szemlélettel folytatom a mindennapi munkámat. Nagyon jó hangulatú, pozitív, motiváló volt a továbbképzés minden pillanata.

Szerintem nagyon jó volt, minden korosztály számára kaptunk anyagot. Ugyanakkor bármely szakos kolléga otthon érezhette magát. Nagyon szimpatikus Gabi, segítőkész, nagyon családias volt a hangulat.Teljes mértékben felkészült, külön előny, hogy hangszeres tudása is van.

A tanfolyamon olyan sok jó ötletet, játékot, zenei ismeretet kaptunk, melyekkel élményszerűen tudjuk a gyakorlatban is tanítani az ének-zenét. Nagyon sokszínű kollégákat ismertem meg. A hangulat családias, humoros és nagyon segítőkész volt. Balázs Gabriella rendkívül felkészült, tapasztalt pedagógus. Látszik a sok évnyi gyakorlat és a játékok sokféle felhasználásában való jártassága. A továbbképzésen hallottak kivétel nélkül egytől-egyig felhasználhatók a gyakorlati oktatásomban.

Az ember tanulmányai során sok-sok előadást ül végig, a pedagógusi pályán pedig egyik értekezletről és továbbképzésről a másikra megy. Így szépen lassan beszerez egy „továbbképzés-túlélő rutint”. Sokszor dolgokról beszélnek órákon át, amit három percben is el lehetne miondani; gyakran az ücsörgő gyakorló pedagógus nagyobb tapasztalattal bír, mint az előadó; elméleteket, megvalósíthatatlan légvárakat hallgatunk egy elképzelt világról; gyakorlati haszon nélkül pazaroljuk az időnket. Ez a képzés nem így nézett ki, pontosan az ellentéte volt. Kíváncsian érkeztem az első napon, mert már 4 évvel ezelőtt részt vettem egy másik képzésen az ALAP Központ szervezésében, ami nagyon tetszett. Már az elején kiderült, hogy meg fogom kapni, amiért jöttem. Nagyon tetszett a napok felépítése, hogy egy elméleti napot egy gakorlati, játékkészítős követ. Számomra az előadó szerepe, a hely hangulata fontos. Az egész képzés sikere múlik az előadó személyén és személyiségén. Balázs Gabriella élvezetes előadásai, szakmai hozzáértése, a képzés helyszíne, az igényes eszközök mind-mind hozzájárultak, hogy sikeresnek éljem meg a képzést. A céljaim teljesültek, hiszen rengeteg olyan ismerettel gazdagodtam, melyeket nem csak elméleti síkon tudok alkalmazni, hanem a gyakorlatban a mindennapi óvodai életben. A képzésen személy szerint sokat fejlődtem mind a zenei műveltség, mind a kreativitás területén. Ez a tanfolyam nekem szólt, a hiányosságaimat pótolta, és inspirált az óvodások zenehallgatóvá nevelése irányában.Válogatás online képzéseink hallgatói értékeléseiből:


"EGYÜTT AGYALÓ"- KOMPLEX LOGIKAI TÁRSASJÁTÉK GYŰJTEMÉNY KÉSZÍTÉSE + telis-teli BOX

Online végezhető

Kezdő időpont: Az év bármely napján.
2022. évből:

- A továbbképzés kihagyhatatlan! Fontos része a pedagógusi kreativitásnak és gondolkodásnak! Minden témakörben hasznos lehet! Az egyszerű, de tervezést igénylő játék készítés gyerekre szabott. Ez az ötlet ma a gyerekek figyelmét, gondolkodását, finom motorikáját kihagyhatatlan módon segíti! Nekünk, pedagógusoknak, és a gyerekeknek is a mai, informatikus életben nagyon szükségszerű egy ilyen online továbbképzés!

- Nagy sikere volt a játékoknak, magukénak érezték a gyerekek, hiszen ők is partnerek voltak az elkészítésben, tervezésben, a szabályok kialakításában. Nem bántam meg, hogy jelentkeztem a képzésre, sok örömet okozott! Hálásan köszönöm a sok ötletet, a csodaszép dobozt (a lányom már lecsapott rá), mindent!

- Az elkészített játékötleteket mappába gyűjtve helyezem el a csoportban, lehetőséget biztosítok a nagyobb gyerekek számára az egyéni játékra. Mivel minden laminálva lett, így tartós, jó minőségű játékokat tudok biztosítani a számukra. Szerintem ez a későbbiekben mind nekem, mind a kollégámnak, a fejlesztő pedagógusnak egy jó kiindulópontot fog adni, tovább fog bővülni a kínálat.

- Minden nagyon színvonalas volt, köszönet érte! Felsős tanárként is tudtam alkalmazni, átgondolást igényelt. Gabi szuper oktató, élveztem minden percét a továbbképzésnek! Szuper képzés! Köszönök mindent! Az óráimon tudom hasznosítani, a szakkörökhöz kiváló alap.

- Nagyon sok hasznos és új dolgot ismertem meg. Egy dolog mennyi mindenre használható! Nagyon hasznos, nagyon sok anyagot magába foglal. Időigényes, de mindenképpen megtérül. A munkám során valóban hasznos és fontos a tanfolyam. Gabi felkészült, érthető, jól szemléltette a játékokat.

- Az első alkalomtól kezdve azt a rendszert vezettem be, hogy itthon megnéztem a videókat az adott játékról, ha olyannak ítéltem meg, hogy ezt a csoportomban a gyerekekkel együtt elkészíthetem, akkor az anyagokat előkészítve vittem be az oviba a „dobozomat” és közösen tevékenykedtünk. Volt olyan is, amikor az általam elkészített kész játékkal érkeztem hozzájuk, de ezt is nagyon várták. Idővel megszokták, ha a doboz a kezemben van, akkor valami különleges játék következik. Meglepetésemre, mindegyik korosztály örömmel vett részt a játékkészítésben.

- Ezen a továbbképzésen való részvétel mindenképpen hasznos volt számomra, olyan sokféle és egyszerű anyagokat használhattam fel tartalmas fejlesztő játékoknak, amit különben nem is gondoltam. Az, hogy egy játék hányféleképpen játszható, esetleg bővíthető, vagy nehezíthető, az is fontos információ volt nekem. Ezeket mind hasznosíthatom a munkámban. Azt is megtapasztalhattam, hogy a játékkészítés a gyermekkel, valójában közösségformáló hatással bír, ahogyan a gyermekek együtt alkotnak, gondolkodnak az adott helyzetben, az valóban nagyszerű.

- Már voltam előzőleg „élő” tanfolyamon, de most is új információkhoz és tudásanyaghoz jutottam. Teljes mértékben érthető, felkészült és jól magyarázó, vicces, de mindenképpen 100%-ban felkészült az oktató! A gyerekek részére átadható és őket bevonó volt a tanfolyam.

- Örömmel töltött el, amikor rá találtam erre a tanfolyamra. Rögtön láttam, hogy hasznosnak fog bizonyulni, és alig vártam, hogy a munkám során is felhasználhassam az anyagokat. Egy kis, négy csoportos óvodában dolgozom, mint óvodapedagógus. Jelenleg körülbelül nyolc éve vagyok a szakmámban. Készítettem már a gyerekekkel közösen, vagy saját magam is játékokat a csoportnak, viszont most sokkal, de sokkal több lehetőséggel, ötlettel találkoztam a tanfolyam során. A gyerekekkel nagyon sok játékot kipróbáltunk az elmúlt hetekben. Mindenre nem jutott idő, ám 4 éves kisfiammal hétvégenként itthoni környezetben szinte az összes játékot végigjátszottuk.
Célom, hogy további képek keresésével akár ők maguk önállóan is létre hozzanak egy ilyen kisvakondos, térbeli játékot. Ebben segítem őket, viszem tovább a megkezdett ötletelést. Jövőre a jelenlegi kiscsoportosokat is egyre inkább szeretném bevonni a játékok feltalálásába. Összességében remek, szórakoztató heteken vagyunk túl és állnak előttünk is.

- Teljes mértékben elégedett voltam Gabi felkészültségével. Mindig időben tudtam elkezdeni az adott témát. Sok újdonságot tanultam, amiket a továbbiakban fel tudok használni a munkám során.

- Új és színes, fejlesztő hatású ismeretekkel gazdagodtam a továbbképzés során. Az oktató, Gabriella maximálisan, lelkiismeretesen felkészült volt. Szaktudása elismerésre méltó. A továbbképzés sokrétű, színes és új ismeretekkel gazdagította tudásomat, pedagógiai munkám során nagymértékben hozzájárul a gyermekek hatékony fejlesztéséhez.

- Maximálisan hasznosnak ítélem meg a tanfolyam gyakorlati hasznosságát, hiszen számtalan új fejlesztő játékot ismertem meg, és sok ötletet adott a játékok továbbgondolási lehetőségeire.

- A játékötletek, amelyeket a továbbképzés során ismerhettem meg és sajátíthattam el, nagymértékben gazdagították fejlesztési lehetőségeimet pedagógiai munkám során. A gyermekek izgalommal és érdeklődéssel fogadták, és tevékeny részesei voltak mind a játéknak, mint a további ötletek kigondolásának és megvalósításának.

- Számomra a probléma felvetése és annak sokféle megoldási lehetőségei voltak újszerűek. Tökéletesen illeszkedik az intézményünkben preferált projekt módszerhez is, teljes mértékben bevontam a gyerekeket a feladatokba.

- Legjobban Gabi lelkesedése tetszett. :-) Élvezettel hallgattam, hogy minden feladatot kipróbált gyerekekkel és megosztotta velünk a tapasztalatait. Nagyon felkészült volt, minden alapanyagot pontosan megtaláltam a dobozban. Izgatottan és kíváncsian nyitottam meg minden egyes témakört.
Nagyon innovatív, inspiráló volt a továbbképzés számomra. Sajnálom, hogy nem vagyok többet csoportban, hogy még több témát kipróbálhassak. Külön élmény volt számomra az oktató személye. Kedves, mosolygós, szakszerű, aprólékos. Köszönöm szépen!

- Nagyon hasznos, jól felépített a tanfolyam, szinte mindent lehet az óvodás gyerekek körében is alkalmazni.

- Mivel közel áll hozzám a matematika, úgy gondoltam, hogy a tanfolyam elvégzése kicsit felfrissíti a kreativitásomat ebben az irányban. Nem csalódtam, nagyszerű ötleteket találtam hétről hétre.

- A játékok sokfunkciós volta megkérdőjelezhetetlen, hiszen rengeteg területet fejleszt: Értelmi képességek: gondolkodás, figyelememlékezet, következtetés, megfigyelés, megfigyelőképesség, számolási képesség, válogatás, osztályozás, színek ismeret, formaészlelés, ok- okozati összefüggés meglátása. Érzelmi, akarati tényezők: kitartás, önfegyelem. Érzékelés, észlelés: téri tájékozódás síkban, arányok érzékelése. Motoros képességek: finommozgás, szem-kéz koordináció, együttműködés, koncentráció, olló, ragasztó használata. Anyanyelvi és verbális képességek: beszédhallás, beszédértés fejlesztése, szókincsbővítés, beszédszervek- hangképzés ügyesítése, mondat és szövegalkotás, kifejezőkészség, belső képalkotás, képzelőerő, beleérző képesség, non verbális kommunikáció, fogalomismeret.

- Szeretném megköszönni a rengeteg ötletet, a segítőkészséget, a nagyszerű iránymutatást. El kell, így a végén mondjam, hogy a családi kapcsolataimat is nagyban befolyásolta, javította a tanfolyam, mert a párommal együtt néztük meg otthon a videókat, közösen készültünk fel egy-egy témakör megvalósítására. Segített a rajzolásban, színezésben, vágásban…együtt örültünk a sikeres megvalósításoknak. Köszönöm az élményt!

- Számomra teljes mértékben újszerű ismereteket nyújtott a képzés, holott néha csodálkoztam is, „hogy ez hogy nem jutott eszembe!” Egyértelműen látható, hogy Gabi elhivatott, felkészült szakember. Ötleteit, ismereteit érthetően, remekül át tudja adni, látszik, hogy nem csak „leadja” az anyagot, hanem benne él, szereti azt, amivel foglalkozik.

- A tanfolyam jól felépített, jól követhető a megvalósítás során a távoktatás anyaga. A szükséges eszközöket is teljes mértékben biztosítják a résztvevők számára nagyon jó minőségben, gyakorlatilag kiszolgálva a képzés végzőit, ezzel is megkönnyítve munkájukat. A tanfolyam során elkészített, bemutatott játékok közül - esetleg kisebb továbbgondolással – mindegyiket fel tudom majd használni munkám során az ovis csoportom mindennapjaiban. Köszönöm a sok jó ötletet, a csoda- Box tartalmát, a formanyomóknak különösen örültem.:-) Remélem a későbbiek során még találkozunk valamelyik tanfolyam során akár online, akár személyesen.

- A továbbképzésen újszerű módszerekkel, továbbfejlesztő technikákkal ismerkedtem meg. Az oktató széleskörű ismeretekkel rendelkezve, szemléletesen, érthetően adta át a továbbképzés anyagát. A videókon látottak alapján könnyen elkészíthetőek voltak a játék ötletek.

- Nagyon örültem az online képzési lehetőségnek. A viszonylagosan kötetlen haladás megkönnyítette számomra a folyamatos haladást. A játékötletek által hosszú távra felhasználható és továbbfejleszthető, alkalomhoz és ünnepkörhöz igazítható tudást kaptam. Mind a tehetséggondozásnál, mind a felzárkóztatásnál tudom hasznosítani a tanfolyam során elsajátított ismereteket.

- Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy online, kötetlen formában lehetőségem volt részt venni a továbbképzéseden. Már volt részem találkozni veled egy korábbi képzésen, annak jó hangulata, a közös készítés élménye sokáig bennem volt, szívesen gondoltam vissza rá. A jelenlegi járványhelyzet nehezített körülményei között remek lehetőség volt így dolgozni veled, a videók személyesebbé tették az alkalmakat, az elkészült játékokkal szinte együtt próbálkoztam veled. 

- A módszerek ismeretének birtokában sok újszerű dolgot/játékot ismerhettem meg, melyről nem is gondoltam, hogy beépíthetők az oktatásba. Nagyon jó szemléletet nyújtott Gabi, az ismeretek összefüggéseire felhívta a figyelmemet. Látszódik, hogy elhivatott pedagógus, akinek érzéke van a különlegesre. Élvezetes volt az információátadás. Nagyon felkészült oktató, aki mindvégig, 120 órán keresztül lelkesítő is volt! Magas szintű háttértudással rendelkezik. A pozitív személyiségével is tanít.

- Színvonalas továbbképzésen vehettem részt. Nagyon jónak találtam, hogy témakörökre volt tagolva, melyek után el lehetett készíteni a játékokat. Elegendő idő állt rendelkezésre, hogy tanítványaimat is intenzív csoportmunkára ösztönözzem. A tanfolyam keretében szakmailag mélyreható tudásátadás valósult meg.

- A tanfolyam a pedagógiai munkámat fejlesztette, nagyon sok ötletet adott a megvalósításához. Minden egyes játék hasznos, mely rávilágított arra, hogy jobban tudjam definiálni a tanulók nehézségeit. Azonnal tudom majd alkalmazni az egyes játékokat az adott részképességek fejlesztésére.

- Az ilyen feladatoknál kreativitásuk, a kritikai gondolkodásuk, a kitartásuk, az együttműködésük fejlődik. Ez a „művészi munka” az énképet, az önbizalmat, az önirányítási képességet és a közösséghez való tartozást pozitív módon erősíti. Nagy kedvvel láttak hozzá a gyerekek a játékok elkészítéséhez. Megmutattam saját elkészített játékaimat is, melyek a nehezebben kibontakozók számára ötletként szolgáltak. A tervezés, a munka megvalósítása során a lelkesedés, a kitartás volt ránk jellemző. Örülök, hogy ilyen gazdag játékgyűjteménnyel bővíthettem a meglévő készletemet! Nehézségek nem merültek fel.

- Számomra teljesen újszerűek voltak a továbbképzésen megismertek, más típusú játékokat készítettem eddig. Gabi nagy szakmai felkészültséggel, rugalmassággal, érdekesen vezette a tanfolyamot. Felsőben tanítok, de a játékokat továbbgondolva tudom őket használni a munkám során. A tanfolyam hasznos és gyakorlatorientált.

- Igyekszem az óráimat tevékenység központúan alakítani, kooperatív munkaformákat keresve. Ezért gondoltam, hogy hasznos lehet számomra a tanfolyam, olyan ötleteket kapok, amiket kicsit átalakítva a szaktárgyaim oktatása során is használni tudok. Az is pozitív hozadéka a tanfolyamnak, hogy 7 éves gyermekemmel is tudunk vele játszani, észrevétlenül fejlesztve készségeit, képességeit.

- A továbbképzésen a megismert játékok újszerűek, élvezetesek voltak. Gabi szakmailag felkészült, elhivatott. Hasznos, a továbbiakban bővíthető játékokat ismertem meg. Maximálisan gyakorlatias volt. Szuper magyarázatokkal, hibalehetőségekre felhívta a figyelmet.

- A játék készítés maga új tapasztalat volt, a kreativitás, a kreatív gondolkodás, továbbgondolás – fejlesztés, korosztályonkénti megvalósítás lehetősége... Gabi lelkes és alapos magyarázata nagy segítség volt, tanácsai nagyon hasznosak voltak! Átgondolt előkészültsége és az eredmény hosszas kidolgozása bátorító, példaadó és elgondolkodtató!

- Köszönöm a tanfolyam alatti rengeteg tananyagot, segítséget! Az alap játékötletek, néhány esetben ismertek voltak. A további változatai azonban nem! Teljesen más gondolkodásra készteti az óvónőt, más szemléletre. A gyerekek adott képességeiket, életkorukat figyelembe véve rengeteg egyéni differenciálásra adnak lehetőséget a játékok.

- Jól használta a modern infokommunikációs eszközöket. Gabinak magas szintű szaktudása van.

- A továbbképzés korszerű, gyermekközpontú anyagokat tartalmaz. Segít abban, hogy szemléletmódunk alakuljon a mai gyerekek felé pedig több lexikális tudással segítsük fejlődésüket. Sok és változatos tananyaggal és eszközök használatával ismerkedtem meg. A játékok segítségével a gyerekek gondolkodását, értelmi képességeit még jobban fejleszti. A tanfolyam anyaga teljesen beépíthető az óvodai és iskolai gyakorlatba.

- A lehetőségek tárháza szinte végtelennek bizonyul. Összegzésként nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek az élménynek, új távlatokat tanulhattam, melyekkel új élményeket, játék lehetőségeket mutathatok az érdeklődő gyerekeknek, segíthetem további fejlődésüket!

- A továbbképzésen megismertekben az egymásra épülésük, a differenciálhatóság tetszett a legjobban! Az előadó, Gabi maximalizmusa, gyermekközpontúsága, szakmai ismereti és tapasztalatai kifogástalanok, munkájához csak gratulálni tudok! Újdonságokkal ismerkedtem meg, mely új színeket és szinteket jelent további óvónői munkámban. Nagyon hasznos volt, hogy részt vettem az online tanfolyamon. Az újonnan készített társasjátékokat azonnal tudta is hasznosítani a gyerekek nagy örömére!!!

- Nagyon sokszor rácsodálkoztam, hogy „egyszerű”, mindennapi anyagokban mennyi elkészítési és fejlesztési lehetőség van. Maximálisan felkészült oktatótól maximálisan előkészített anyagot kaptam. Kiválóan bemutatta az elkészítést, érthetően megfogalmazta a szabályokat, fejlesztési lehetőségeket. Nagyon hasznos ötletekkel, látásmóddal lettem gazdagabb. Motivációt kaptam minden anyag hasznosításához, tematikus heti tervezéshez való elkészítéséhez. Nem utolsó sorban gazdagabb lettem egy használható fantasztikus játékgyűjteménnyel, amire büszke vagyok, sikerélményhez juttatott. A mindennapokban, szabad játékidőben, tematikusan kiválóan hasznosítható.

- Nagyon nagy lehetőséget látok a jövőben, abban, hogy társasjátékokat készítsünk minden sokfunkciós játékból, amikor mi is középső csoportba lépünk, természetesen a játékkészítésbe még aktívabban való részvétel mellett. Nagyon motivál, hogy tematika szerint minden játék változtatható, heti tervezésben, projektekben alkalmazható. A képzés nem volt idegen számomra, hiszen a világjárvány előtt végeztem már az ALAP Központ által meghirdetett 60 órás tanfolyamot, ami szintén játékkészítés volt, Nyíregyházára jártam. Biztos voltam benne, hogy Önöktől használható, gyakorlatias tudást, értékes fejlesztő készletet kapok. Azonnal jelentkeztem az online képzésre, ami ebben a válságos időszakban zseniális lehetőséget nyújtott. A játékok kivitelezését nagyon precízen előkészítettnek találtam, remek segédanyagot, eszközöket kaptam. Sokszor rácsodálkoztam a játékok könnyű elkészítési módjára, az anyagok egyszerűségére, a többfunkciósság nagyszerűségére. Nagyon sok új ötlettel, sajátos látásmóddal lettem gazdagabb.

- Több játékfajtát már ismertem, de mindegyikbe tettél sok kis „csavart”, amitől újszerűek tudtak lenni. Az oktató felkészültsége, szaktudása magas szintű. Nagyon pozitív a személyisége. Nagyon elégedett vagyok a továbbképzéssel. Csak elméleti tudást adó továbbképzésekkel szemben sokkal jobban preferálom az alkotási tevékenységeket. Lehet, hogy azért, mert vizuális beállítottságú vagyok, de így jobban megmarad bennem a tudás.

- Mindenképp hasznosnak tekintem a továbbképzést. Inspiráló volt. Szeretem alkalmazni a gyerekek között a saját készítésű játékokat. A gyerekeket is inspirálja! Pont tegnap volt, hogy megint készített két ovisom társast a csoportban.

- Jó volt saját kézzel készíteni a játékokat, de hasznos volt számomra az is, hogy ha valami ismétlődött, akkor nem színeztem ki újból, hanem beszkennelés után ki tudtam nyomtatni. Ezzel sok időt tudtam megspórolni. Az általam készített régebbi játékok is sokszor így készülnek, nem szabad kézzel. Az online továbbképzés nagyon kényelmes módja a tanulásnak, hiszen szabadon választom meg, hogy mikor fogjak hozzá, de a személyes visszajelzéseket nem tudja pótolni. Ezért is esett jól, amikor rám írtál és segítettél abban, hogy ne csússzak ki az időből. Igaz, hogy nem személyes volt, de kicsit mégiscsak az volt. Ezért hálás köszönet! Köszönök mindent! A jó ötleteket, az inspiráló videókat és azt a pozitív energiát, amit így videón keresztül is sugárzol mindenki felé!

- Nem készítettem még társasjátékot, így teljesen újszerű volt a továbbképzés.

- Hihetetlenül jól felkészült, tudatosan (láthatóan) felépített anyagok. Gondosan összekészített anyag, kidolgozott, aprólékosan megtervezett ötletek. Csak a legjobbakat tudom mondani. Köszönöm! A tanfolyam követhető, jól felépített. Igényesen megtervezett, kivitelezett. Minden videó érthető, motiváló. Mindenképpen több lettem tőle. Azóta mindenre úgy tekintek, mint játék alapanyagra... Végig az járt a fejemben, hogy fejlesztő pedagógusoknak milyen jó lehet. De én, mint pedagógiai asszisztens is remekül fogom tudni hasznosítani a helyettesítések alkalmával.

- Kedves Gabi!

Megjött a doboz. Imádom! Azok a nyomdák a dobozon... főleg a maci...jaj...szerelmes vagyok. Aztán ahogy kinyitottam egy matrica fent a sarokban... és amik benne vannak! És az ajándékok is.... Boldoggá tetted a napomat! Mutogattam is a kollégáknak.... velem örültek, hííííztek....húúúztak... Annyi kedvesség, annyi odafigyelés, gondosság van benne. Jaj, nagyon köszönöm :-) Öröm lesz így belevetni magam.... Az én napon szuper lett, legyen a Tiéd is ennyire szép!

2021. évből:

- Köszönöm, hogy lehetővé tetted nekünk ezt a képzést online! Fantasztikusak voltak a videók: jól érthetők és jól követhetőek. Szuper jó volt a kreatív doboz a hétről – hétre összekészített anyagokkal. Köszönöm a kedves kézzel írott leveled és az ajándékod. Remélem a jövőben változik a járvány helyzet és személyesen is találkozhatunk egy másik szuper képzéseden is.

- Teljesen elégedett vagyok az előadó felkészültségével, szaktudásával. Fantasztikusan jól magyaráz, szemléltet és a módszertani ismeretek is jól érthetőek és a gyakorlatban alkalmazhatók voltak.

- A tanfolyam nagyon érdekes, az elkészített játékokat jól tudom alkalmazni a mindennapokban. A továbbképzésre kapott BOX-ot fantasztikusan jól összekészítve kaptam meg. Minden pedagógusnak szívből ajánlom!

- Hetente egy-két alkalommal vittem be a játékkészítő dobozt a csoportba mindig nagy nyüzsgés támadt körülötte segítettek színezni, ragasztani, lamináló fóliába rakosgatni szétvagdosás után válogatni, csoportosítani. Az életkoruknak megfelelő játékok kikerültek a polcokra azokat a mai napig szívesen hordják szabadon játszani.

- A játékok elkészítése során megfogalmazott módszertani megfontolások, kivitelezési ötletek újszerűek voltak számomra.

- Az oktató előadásai jól követhetők, logikusan felépítettek. Munkája alapos felkészültségről, átgondolásról árulkodik. Az alkotó évek során összegyűjtött gyakorlati tapasztalatai, a játékkészítéskor érvényesülő szemléletmódja, szaktudása meggyőző.

- Jól szervezett és igényesen kivitelezett képzés, mely során a résztvevő egy gondolkodásra és alkotásra inspiráló ötlethalmazt kap!

- A továbbképzés hasznos ötleteket kínál a gyerekekkel közösen elkészíthető játékok megalkotásához, és ennek révén a sokoldalú képességfejlesztéshez. Alsó tagozaton a tanórai keretek közt zajló oktatási munkába is beépíthetek a játékötletek.

- Nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal vettem részt a tanfolyamon. Hálásan köszönöm a lehetőséget! Gratulálok az ALAP Pedagógiai Központ munkájához!

- Ahogy egyre jobban belemerültem a négyoldalú dominók kínálta játéklehetőségekbe, annál izgalmasabb volt számomra a feladat. Úgy látom, számtalan továbbgondolási, továbbfejlesztési lehetőséget tartogat ez a játéktípus. A munkám bemutatását ugyan lezárom, de úgy gondolom, az ötletelés, az újabb játékok megalkotása nem zárult le ezzel.

- Elméleti és gyakorlati téren is tanultam újat a képzésen. Gabi elméletileg is magasan képzett, színvonalas gyakorlati tudással rendelkezik, át is tudja adni a tudását. Végig könnyen követhető, érthető, érdekes volt a továbbképzés. Nagyszerűen megoldottátok az online változatot!

- Kimondottan a gyakorlati alkalmazás miatt jelentkeztem, nagyszerűen alkalmazható a tanfolyamon megszerzett tudás az óvodai életben.

- A gyerekeknek nagyon sok ötletük támadt a madaras fa színezése közben, hogy még mit lehetne rárajzolni (napocska, szívecske, kígyó, stb.). Örülök a kreativitásuknak, de ebben az esetben próbáltam kicsit kordában tartani, hogy el tudjanak készülni a játékkal, és tudják élvezni a használatát. Mitől sokfunkciós a választott játék, mely fejlesztési területekhez alkalmazható? Ez a játék az óvodások minden korosztályában használható. A legkisebbekkel gyakorolni lehet a színeket, később a térbeli elhelyezkedést. Gyakorolni lehet vele a névutókat (alatt, fölött, stb.). Fejleszti a megfigyelőképességet, a koncentrációt, ha megosztom a társammal az én készletemet, esetleg együtt játsszuk, akkor a szociális képességeket. A játék készítés során fejlődik az esztétikai érzékük, a kitartásuk.

- Köszönöm szépen a sok remek ötletet, gyakorlati útmutatót, gyönyörű eszközöket! További jó munkát kívánok!

- Nagyon profin elkészített tananyagot kaptam, élveztem a képzés minden percét. Külön örülök az apró praktikáknak, amik megkönnyítik a további munkámat (pl. sablon készítési tanácsok), vagy szebbé teszik az elkészített alkotásokat (színezési ötletek). A játékok rendkívül sokrétűek, lehet őket csak a játék kedvéért is játszani, vagy pedig fel lehet őket használni a fejlesztés során. Azt tapasztaltam, hogy szívesen játszanak a gyerekek azokkal a játékokkal, amiket már eddig bevittem a csoportba, de még sok van, amikkel ezután fognak találkozni. Kíváncsian várom, hogy mekkora sikerük lesz az új játékoknak.


MATEMATIKAI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE
+ telis-teli BOX

Online végezhető

Kezdő időpont: Az év bármely napján.
2022. évből:

- A legújszerűbb az volt a számomra, hogy bátran álljak neki játékot készíteni a gyerekekkel együtt. Mindemellett minden egyes játékötlet sok-sok új ötlettel gazdagította módszertáramat. Szerintem maximális az oktató felkészültsége, szaktudása. Mivel ONLINE formában történt az ismeret átadás, aprólékos volt a feladatok magyarázata, eszközkészítés menetének bemutatása. Nagyon megnyerő GABI kisugárzása.

- Korábban vettem már részt „élőben” továbbképzésén, az nagyon tetszett. Kíváncsi voltam, hogyan valósítja meg online, és maximálisan elégedett vagyok, még így is lelkesítő és gondolkodásra sarkalló. Mindig pozitív és biztató. Az eszközök nagyon jók a BOX-ban, figyelemmel, szeretettel készítették össze. A korábbi képzésen készített játékokat is szívesen alaklmazzuk, használjuk a csoportban, nagyon szeretik a gyerekek is. Alapötletnek is kiválóak, akár évszakonként, témakörönként lehet készíteni belőle, tovább lehet gondolni, fejleszteni mindent. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a továbbképzésen és elkészíthettem ezeket a szuper játékokat. Az előző, környezetismereti játékok képzésen készített játékokat már a kicsikkel is játszottuk, és nagyon szeretik.

- Nagyon sok fejlesztési területnél alkalmazhatóak ezek a többfunkciós játékok. Jól fejleszthető a gyerekek memóriája, a figyelmük, a kitartásuk, szabálytudatuk, a számlálás, térirányok, sor-, oszlop fogalmak erősítése, egyenletes lüktetés érzékelése, kreativitásuk finommotorika fejlesztése, esztétikai érzék kialakítása...
A gyerekek bevonhatók a játékok elkészítésébe, vágják a kis figurákat. Szeretnek képet ragasztani, ezzel növeljük a játék kedvüket, hiszen nagy örömmel próbálják ki az általuk készített játékokat. A játékkészítés számomra örömteli volt. Mivel amúgy is nagyon szeretek vizuális tevékenységeket végezni, így nagy örömmel töltött el a játékkészítés folyamata és a rengeteg ötlet. Ami nagyon lenyűgözött a képzés során, hogy mennyi, de mennyi mindenbe bele lehet vonni a matematikai tapasztalatokat, és hogy egy játékon belül mennyi más lehetőség van! Szinte minden fejlesztési területhez alkalmazhatók majd az elkészített játékok. Mivel nekem nehézséget okozott, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy kicsit távol állt tőlem a matematikai tapasztalatszerzés, így most bátran kijelenthetem, hogy hatalmas kedvet kaptam hozzá. Egyik kedvencemmé vált ez a terület.

- Volt egy-két játék, aminek az alapszabályát már ismertem, de a továbbgondolásuk, fejlesztésük minden esetben újszerű és nagyszerű volt! Gabi maximálisan felkészült, szakszerű, minden részletre figyel. Felhívja a figyelmet az esetleges nehézségekre, ajánl alternatívákat, nagyon kreatív, segítséget nyújt minden esetben, ha szükséges.

- Az oktató szakmailag felkészült, teljes mértékben megfelelő a felkészültsége és szaktudása. Számomra teljesen újszerűek voltak a tanultak, és nagyon hasznosak lesznek a későbbiekben. Örömmel készítettem a játékokat és a sok új ötlettel kedvet kaptam ennek a területnek az alkalmazására. Sokszínű és ötletekkel teli a továbbképzés, minden fejlesztési területhez alkalmazhatóak a játékok.

- Nagy segítség volt, hogy a továbbképzés online formában volt elvégezhető, mivel saját tempómban tudtam feldolgozni, és az év végi hajrában nem kellett hiányozni a munkahelyemről sem. A képzés olyan érzést váltott ki belőlem, ami erősítette a lelkesedésemet további képzésre való jelentkezésre.
Olyan módszereket, ötleteket kaptam, melyeket nagyon jól tudok használni az óvodai mindennapokban, szabad játékokban és foglalkozásokban egyaránt. A gyerekektől pozitív jelzéseket kaptam az új játékokkal való tevékenykedés során.
Azt hiszem, hogy nem is lehetett volna nagyobb az öröm a játékok végén, amikor azt mondták: „Ez nagyon jó volt!” Kell hozzá egy kis matematika! (ezt egy kisfiú mondta) A gyerekekkel való együtt tevékenykedés rámutatott arra, hogy nem kell mindig kész dolgokkal megkínálni őket, hanem igenis hagyni kell, hogy maguk is találjanak ki ötleteket. Az egyes képesség területek mellett (emlékezet, szerialitás, szándékos figyelem, testséma, síkbeli tájékozódás, relációs szókincs használat, logikus gondolkodás, beszédkészség, beszédértés) fejlődik a kreativitásuk, önbizalmuk, együttműködési képességük is.

- Az oktató által küldött segítő videók, gyakorlati tanácsok, a játékok bemutatása a kiváló szaktudásról ad bizonyosságot a képzésen résztvevők számára. Sok új játékot tanultam. A mindennapi fejlesztő foglalkozások, tanórák menetébe be tudom építeni az elsaátított tanultakat. Köszönöm a lehetőséget, a jövőben szeretnék hasonló képzésekre jelentkezni. A többi téma is érdekel!


VIZUÁLIS TÁRSASJÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE + telis-teli BOX

Online végezhető

Kezdő időpont: Az év bármely napján.
2022. évből:

- A gyermekek érdeklődését fenntartani is nagyon könnyű volt, mindenki készített magának egy saját készletet. Ennek a tárolására a gyermekeknek egy jelükkel ellátott nagyméretű borítékot adtam. Ezt hozták-vitték magukkal haza és újra vissza az oviba. Akinek eszébe jutott, hogy szeretne ilyet játszani, az a dobozából előkészítette a saját készletét, de gyakran cserélgették is egymás között. Hamar rájöttünk, hogy minden kisgyermeknek lehetőleg más színű háttérre ragasszuk, az egyesével kivágott formákat, így megelőzve azt, hogy a kis formák összekeveredjenek az asztal közepén.

- A gyermekek nagyon megszerették a játékot, mindenkinek lett saját készlete. (valakinek több is) A Tanfolyam során megismert játékok közül többet is elkészítettünk a gyermekekkel, mindegyik nagy sikert aratott, a szülők és a kollégák körében is. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, a sok ötletet, nagyon jól éreztem magam a továbbképzés során.

- A játékok egy részének alapszabályát ismertem, de a gyerekekkel való elkészítés lehetőségei teljesen újdonság volt a számomra. Valamint a felismerés, hogy ez a tevékenység, könnyed játék ekkora fejlesztő erővel bír!
 Kézügyesség fejlesztése – ollóhasználat
 Megfigyelőképesség fejlesztése
 Vizuális észlelés
 Színek gyakorlása
 Nyelvi kifejezőkészség
 Alkotóképesség
 Finommotorika
 Esztétikai érzék
 Megfigyelőképesség
 Formaérzék fejlesztése (forma,méret,szín)
 Alakzatok, színek arányok észlelésének fejlesztése
 Igényesség fejlesztése
 Számfogalom, számolási készség fejlesztése
 Türelem, alkalmazkodó képesség fejlesztése
 Önálló feladatmegoldásra való képesség fejlesztése
 Díszítő érzék fejlesztése


- Az oktató személyisége és előadásmódja figyelemfelkeltő és figyelemfenntartó volt. Bátorított és inspirált a játékok továbbfejlesztésére. A kapott eszközök igényesek, és gondosan összeválogatottak voltak. A tanfolyam anyagát alaposan átgondolt koncepció alapján állította össze Gabi.

- A továbbképzés nagy előnye az online jelleg. Nem voltam időhöz kötve, akkor foglalkoztam vele, amikor időm volt. Minden játék hasznosítható a munkámban, tartalmassá és sokkal élvezetesebbé teszi az oktatást. Ajánlom minden kollégámnak.

- A tanfolyamon tanultakat napi szinten tudom használni a munkámban. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!


Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...