Akkreditált pedagógus továbbképzés Dunaharasztiban az ALAP Pedagógiai Központ szervezésében


ZENEI JÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE, A ZENE SZERETETÉRE NEVELÉS, TEHETSÉGGONDOZÁS" width="150" height="223">

"LEGYÉL TE IS KARMESTER!"
ZENEI JÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE, A ZENE SZERETETÉRE NEVELÉS, TEHETSÉGGONDOZÁS


Alapítási engedély szám: 488/10/2021

60 kreditpont - 60 óra - 8 alkalom - 95 000 Ft. A képzések minden alkalommal 9-14 óráig tartanak.

Képzésnapok:
2024. okt. 7-8, nov. 4-5, nov. 18-19, dec. 9-10. (hétfő keddi napokon, 9-14 óráig)


Helyszín: Dunaharaszti - jelenléti tanfolyam Bocskai István Református Oktatási Központ Kisharang Óvodája
- 2330 Dunaharaszti Paál L. u. 6.


Képzéseink fizethetők részletfizetéssel is!


A képzés tematikája:


A zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

A ZENE SZERETETÉRE NEVELÉS
zenei játékeszközök készítése és az élményszerű zenehallgatás
(tehetséggondozás a gyakorlatban – alkotó pedagógia)

Balázs Gabriella 60 órás gyakorlati akkreditált továbbképzése

a „LEGYÉL TE IS KARMESTER!” és a „JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST!” módszer alkalmazása a zenei nevelésben.
Minden hallgató egy zenei játék-, ötlet-, és módszertani gyűjteménnyel gazdagodik.Milyen korosztály pedagógusait várjuk?
Várunk: óvónőket, tanítókat, iskolai ének-zene tanárokat, zeneiskolai szolfézs-, és hangszeres kollégákat, zeneovi-, szakkörvezetőket, táboroztatókat
3-12 éves korig alkalmazhatod leginkább a nálunk tanultakat.
Óvónő/tanító/zenetanár együtt? Igen!!! Higgyétek el, az elmúlt 30 év egyik legnagyobb tanulsága számunkra, hogy milyen sokan jelzitek vissza a végén ezt pozitívumként. Végre van lehetőségetek megismerni más területen dolgozó kollégák (nagyon hasonló) örömeit, problémáit. Természetesen a tematika úgy van összeállítva, hogy egy pillanatig se érezhesse úgy senki, hogy nem hozzá szól. Lehetséges ez? Lehetséges. 15 éve, kipróbáltan, mindenki megelégedésére! Aki zeneovi, táboroztatás vagy iskolai zeneszakkör indításában gondolkozik, szintén nagyon hasznos eljönnie!

Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

Mi történik a képzésen?
Minden hallgató egy zenei játék-, ötlet-, és módszertani gyűjteménnyel gazdagodik.
A tanfolyam 4 x 2 napos, minden nap 9-14 óráig tart.

 • A két napból az elsőn mindig előadásokat hallhattok.
  Kiemelten beszélek az élményszerű zenehallgatásról – természetesen a zenék közös meghallgatása közben! Szó lesz arról, hogy hogyan tehetjük az unalmas gyakorlásokat izgalmasan változatossá, és ehhez konkrét ötletek gazdag gyűjteményét is bemutatom. Zenei játékokat tanulunk képességfejlesztési területenként, és mondókákon, élvezetes dalokon gyakoroljuk a zenei alkotás lehetőségeit. (Ez a terület ma méltánytalanul elhanyagolt a zenei nevelésben!) Ezen kívül a zenei neveléssel kapcsolatos filmeket, rövid felvételeket nézünk meg, és az itt látottak alapján beszélgetünk, vitatkozunk arról, hogy mit csinálhatnánk jobban, illetve, hogy mit ne csináljunk. Kiemelten foglalkozunk a tehetséggondozással.
 • A két napból a másodikon mindig játékeszközöket, társasjátékokat készítünk.
  Valamennyi ötletnek és játéknak több variációját mutatom be: kezdő, haladó, mesteri játékok. Kiválaszthatod, hogy a felkínált játékok közül melyik nehézségűt készíted el, de nagyon hasznos az is, hogy láthatod, honnan kezdhető, és meddig nehezíthető egy adott játék. Ha felsőben dolgozol, kell egyfajta nyitottság a játékkészítés módszer iránt (hiszen ez ma nem bevett módszer - sajnos), de ehhez a korosztályhoz is sok ötletet kaptok. Hangszert tanító kollégák is rendszeresen járnak hozzánk, de a képzés nem hangszeres módszertan, hanem általános zenetanítási szemléletváltást céloz meg.


Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

„LEGYÉL TE IS KARMESTER!” PROGRAM

A zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

Célunk: a zene megszerettetése, minden korosztállyal! Minden más csak eszköz – de miért ne lehetne minden eszközünk izgalmas, magával ragadó? A Kodályi alapelveket követve – és kiegészítve - abban hiszünk, hogy nem a tananyagot kellene fejleszteni, hanem a módszertant!!! Ehhez találtam ki egy komplex játékprogramot, amelyik a 3 évesek kiszámolóival kezdődik, és komoly karmestereskedéssel, és partitúra-játékokkal végződik, s akárhány évesen elkezdhető. Már-már tudomány – pedig csak játék. A játék – komoly dolog!TÉMÁINK A TOVÁBBKÉPZÉSEN:
 • Játssz játékkészítést! – miért és hogyan készítsünk a gyerekkel együtt zenei eszközöket - Sokfunkciós játékrendszerek. Zenei képességfejlesztő játékok: ritmusérzék és dallamjátékok, zenei társasjátékok (kb. 50 féle). Egyéb képességeket fejlesztő zenei játékok: pl. kapcsolat teremtő, memória-, figyelemfejlesztő zenei játékok, zenei anyanyelvi játékok…
  A dalanyag, mint játék.
 • A „karmesterség” alapjai: keretmese és alapeszközök.
 • Hallásfejlesztés: zajok, zörejek a világban – ismerjük fel, csoportosítsuk a hangokat (hangvadászat). Hangok megjelenítése, hangutánzó játékok.
 • A zenekar – együtt zenélni jó! Kikből áll egy zenekar? Egyéniségekből kell csapatot alkotni. A próbafolyamat az egyik legnagyobb zenére nevelési lehetőség!
 • A csodálatos emberi hang. Figyelj és fülelj! Komoly(?)zene
 • Milyen a jó zene? „Varázslatok” – az élményszerű zenehallgatás gyakorlati lehetőségei. Az értékes zene megszerettetésének módszertani fogásai. Mi az értékes zene? Milyen zenét hallgassunk, meddig, kérdezzünk-e, mit figyeljünk meg…? Mesék, karakterek, figurák a zenében. Zenei humor…
 • A tehetséggondozás – tudtad, hogy tehetséges vagy? Legyen a gyerek is zenei szakértő!!! Ez a legfőbb cél, hiszen ha ezt elérjük, a gyerek maga szeretne tovább fejlődni. Hogyan vesszük észre, hogyan fejleszthetjük a hétköznapi tehetségeket? Illetve felfedezzük, vagy inkább kialakítjuk???
 • Partitúra játékok: mesteri zene-játékok kicsiknek és nagyoknak
 • Játéktáblák: általunk fejlesztett különleges eszközök, hangszerek, kártyák, zenei táblás játékok részletes megismertetése, elkészítése.
 • „Legyél te is karmester!” – egyedi zenei játékok a leendő kis karmestereknek.


Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

Mit hozz magaddal?
Csak az érdeklődésedet és a jókedvedet – minden mást: a minőségi eszközöket, a szebbnél-szebb alapanyagokat és a jó társaságot mi biztosítjuk!

Mit kapsz a tanfolyamon?
1. Kapcsos dossziét: A tanfolyam elején mindenki kap egy kapcsos dossziét, ebben rendezheti folyamatosan gyűjteménnyé a képzés során megismert és elkészített képességfejlesztő zenei játékok, zenei társasjátékok, zenei táblás játékok sokaságát, valamint a kapcsolódó módszertani útmutatásokat, konkrét ötleteket, megoldási javaslatokat. Az elkészülő gyűjteményét mindenki hazaviheti, s ez éveken át új és új zenei ötletekkel szolgálhat.
2. A játékkészítéshez minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk jól felszerelt műhelyünkben: papírok, előkészített nyomtatott játékalapok, színes ceruzák, filcek, kréták, formalyukasztók, nyomdák, sablonok, olló, ragasztó... Nem kell megijedni, kézügyesség nem szükségeltetik!
3. A zene szeretetére nevelés c. kapcsos könyvet a tanfolyam anyagával: kották, mondókák szövegei, ábrák a zenehallgatáshoz, partitúrajáték alapképei…
4. Jegyzetlapokat, melyet szintén lefűzhetünk a dossziéba, így minden egy helyre kerül, hosszú évekig használható, igény szerint bővíthető a gyűjtemény
5. Zenehallgatási anyagot: (CD/DVD felvétel formájában): a megbeszélt zenehallgatások komplett anyaga, illetve videó felvételek, táblás játékok fotói emlékeztetőnek, továbbgondolható ötletek, és sok minden egyéb, ami a 60 órába nem fér bele…


Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

És végül, a legtöbbször feltett kérdést is megemlítem…
Nem tudok énekelni, főleg nem mások előtt! Akkor inkább ne is jöjjek?
Hidd el, ugyanez a problémája sok gyereknek is az énekórákkal. Itt egy támogató közegben leszel, nem fogunk senkit „vizsgáztatni”, nem kell egymás előtt produkálni magatokat! Egyébként erről is mesélek majd, hogyan alakíthatjátok ki a saját tanítványaitokkal is azt a légkört, ahol biztonságban érzik magukat, és a zenélés tényleg örömforrássá válhat.

Zene szeretetére nevelés - pedagógus továbbképzés

A jelentkezésilap letöltése...Vezeti(k):

Balázs Gabriella

A képzés hivatalos, teljes
(a Pedagógus-továbbképzések jegyzékben szereplő) megnevezése:

A zene szeretetére nevelés, képességfejlesztő játékok és az élményszerű zenehallgatás (Tehetséggondozás a gyakorlatban – Együttműködő pedagógia)

Tekintse meg Hallgatóink értékeléseit erről a képzésről...

Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...