Pedagógus továbbképzésünk részletei


MATEMATIKAI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK KÉSZÍTÉSE

MATEMATIKAI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK KÉSZÍTÉSEAlapítási engedély szám: 489/10/2021

A képzés hivatalos, teljes
(a Pedagógus-továbbképzések jegyzékben szereplő) megnevezése:

Képességfejlesztő játékok elemzése és játékgyűjtemény készítése (Tehetséggondozás a gyakorlatban - Együttműködő pedagógia)A képzés az alábbi időpontokban indul:


Ez a képzésünk jelenleg
egy városban sincs meghirdetve!


A képzés tematikája:


Matematikai játékok készítése - pedagógus továbbképzés

MATEMATIKAI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK
elemzése és játékgyűjtemény készítése, tehetséggondozás a gyakorlatban ALKOTÓ PEDAGÓGIA

Balázs Gabriella 60 órás akkreditált továbbképzése. „Játssz játékkészítést!” - minden hallgató egy sokrétű játék-, ötlet-, és módszertani gyűjteménnyel gazdagodik.

Milyen korosztály pedagógusait várjuk?
Várunk: óvónőket és tanítókat.
3-12 éves korig alkalmazhatod leginkább a nálunk tanultakat. A napok rövid előadással kezdődnek, ahol ismertetem a soron következő játékokat, ötleteket, és a módszertani tanácsokat is ekkor beszéljük át. Valamennyi ötletnek és játéknak több variációját mutatom be: kezdő, haladó, és mesteri játékokat, hogy átláthasd, honnan kezdhető, és meddig nehezíthető egy játékötlet. Ezután indulhat az egész napos játékkészítés!

Matematikai játékok készítése - pedagógus továbbképzés

Mi a „JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST!” programunk alapja?
Az ALKOTÓ PEDAGÓGIA legfontosabb eszköze – minden korosztálynál - a játék. Azt gondoljuk, hogy a világ megismerése önmagában is jó játék - és persze mindenképpen sok szempontból fejlesztő… A tanulás leghatékonyabb módja a tapasztalás. Meggyőződésünk, hogy a játékkészítés során olyan sokoldalú tapasztalatokat szerezhet minden gyerek, amire nem lenne lehetősége semmi más tevékenység során. Ezt szeretnénk megéreztetni a kollégákkal.

Milyen témákkal találkozhatsz a tanfolyamon?
  • „Játssz játékkészítést!” – a képzésen olyan matematikai játékeszközöket készítünk el közösen, amelyek segítik a gyerekek logikai képességeinek, matematikai gondolkodásának fejlődését. Így egy komplex játékrendszer kerül a kezedbe, amit a gyerekekkel tovább fejleszthetsz.
  • Ezekkel a fejlesztő játékokkal a dinó kutató, a focirajongó, az indián-, a kalóz-, és az autóimádó kisfiúk is matematikát akarnak majd játszani!
  • Sőt! A tündéreket, manókat, királylányokat kedvelő kislányok is rajongani fognak ezekért a társasjátékokért!
  • A logikai gondolkodással együtt a kreativitás, a kísérletezési kedv és az alkotás öröme is jelen lesz a matematika „tanulása” során.
  • Kapcsolódó matematikai fogalmak: összehasonlítások, válogatások, helyzet meghatározások, tájékozódás síkban és térben, relációk, halmazok egyesítése, bontása, tulajdonságainak megváltoztatása, hosszúság-, és területmérés, igaz-hamis állítások…


Matematikai játékok készítése - pedagógus továbbképzés Matematikai játékok készítése - pedagógus továbbképzés

Mit hozz magaddal?
Csak az érdeklődésedet és a jókedvedet – minden mást: a minőségi eszközöket, a szebbnél-szebb alapanyagokat és a jó társaságot mi biztosítjuk!

Mit kapsz tőlünk a tanfolyamon?
1. Egy különleges kapcsos dossziét, amelyben összerendezheted és hazaviheted az elkészülő környezetismereti játékaidat. Így egy komplex játékrendszer kerül a kezedbe, ami később a gyerekekkel tovább fejleszthető.
2. Jegyzetlapokat, melyet szintén lefűzhetsz a dossziéba, így minden egy helyre kerül, hosszú évekig használható, és igény szerint így bővíthető is a gyűjtemény.
3. A játékkészítéshez minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk jól felszerelt műhelyünkben: papírok, előkészített nyomtatott játékalapok, színes ceruzák, filcek, kréták, formalyukasztók, nyomdák, sablonok, olló, ragasztó... Nem kell megijedni, kézügyesség nem szükségeltetik! (de ha van, az sem baj…)


Matematikai játékok készítése - pedagógus továbbképzés


Tekintse meg Hallgatóink értékeléseit erről a képzésről...

Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...