„JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST!” - legyen saját, egyedi játékotok!

2020-11-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Nekiláttunk hát: készítsünk saját, egyedi játékot! Nagy lelkesedéssel ültünk neki a dolognak, és ahogy ez lenni szokott – nem jutott eszünkbe semmi. Természetesen. Hogyan kezdjünk egyáltalán hozzá? Mégis, milyen legyen? Mitől lesz saját, és főleg: mitől lesz egyedi???


Tovább ...





MINDENKI KÉPES ZENÉLNI!

2020-10-15 | Balázs Gabriella
NEVELJ ÖTLETESEN!

Tapsolni, dobbantani, surrogni, koppintani, pattintani, csettinteni, csendíteni, koccantani, zörrenteni, mordulni, dörmögni – vagy éppen csengő hangon énekelni… Mindenki képes zajt kelteni.


Tovább ...





A TANANYAG ELSAJÁTÍTÁSA MÉG NEM AZONOS A TUDÁSSAL!

2020-10-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

Mi a tudás? A mérhető tudás? Hogy tudja-e, hol az Alpok? Igen, ez mérhető, osztályozható. Tudja = ötös. Rendelkezik ezzel az információval. Nem tudja = egyes. Nem rendelkezik ezzel az információval. Sok - általunk mért - információval rendelkezik = sok ötös. HURRÁ! EGYETEMEN A HELYE! Kevés – általunk mért – információval rendelkezik = sok elégtelen. KUKÁBA VELE!


Tovább ...





HOGYAN SZÜLETETT A „JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST” RENDSZER?

2020-09-14 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Egy idő után mindig kopik az újdonság varázsa, lanyhulni kezd az eleinte mindent elsöprő érdeklődés. De miért hagynánk elhalni? Inkább lássuk annak a jelét ebben, hogy ideje új tépelődésbe kezdeni: hogyan tudnánk újra érdekessé tenni az adott eszközt, ami igen jó, igen drága volt, nagy kár lenne hát arra ítélni, hogy a szekrényben porosodjék.


Tovább ...





HOGYAN TELJESEDETT KI A SOKFUNKCIÓS JÁTÉKOK RENDSZERE?

2020-09-10 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

A jól ismert memória kártyák felhasználásával egy valódi sokfunkciós játék jött létre, új és új játékszabályok születtek. (Hetek teltek el természetesen!) Ahogy ez lenni szokott, rendes verseny alakult ki a gyerekek között, ki talál ki elmésebb változatot? Én eleinte, rettenetes bölcsességem kinyilvánítására (mint Aromina, a fékezhetetlen agyvelejű pedagógus…!)


Tovább ...





SOKFUNKCIÓS JÁTÉKOK

2020-09-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

(Mottó: sok játékkal sokfélét játszani – nem kunszt!)

Nagy családban nőttem fel, késői, legkisebb gyerekként. Nem volt TV, internet – hát társasoztunk, kártyáztunk, sakkoztunk, s a nagyobbak engem legtöbbször hagytak nyerni. Nem is tudok veszíteni máig sem. Sok évvel ezelőtt egy nyugodt délelőttön nekiálltunk Gáborral és Ádámmal memóriázni. Naná, hogy minden kártyát lazán felkapkodtak,


Tovább ...




<
Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...