www.alapkozpont.hu » Blog » Játssz játékkészítést!

Játssz játékkészítést!

Bejegyzések a fenti cimkével


A BÉKA - KIRÁLYFIVÁ VÁLTOZOTT!

2020-12-15 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Eszközöket és módszereket adunk a pedagógusok kezébe ahhoz, hogy élhetőbbé tudják tenni a mindennapokat. S miközben ezen dolgoztunk, rájöttünk: ezeket az eszközöket és módszereket a szülők is nagy hatékonysággal tudják használni. Micsoda hasznos újítás! Forradalmian új, de elsajátítani egyáltalán nem ördöngösség. Mondhatnám: az élet apró örömei közé tartozik! Egyszerű – és roppant hatékony!


Tovább ...





SOKFUNKCIÓS JÁTÉKOK

2020-09-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

(Mottó: sok játékkal sokfélét játszani – nem kunszt!)

Nagy családban nőttem fel, késői, legkisebb gyerekként. Nem volt TV, internet – hát társasoztunk, kártyáztunk, sakkoztunk, s a nagyobbak engem legtöbbször hagytak nyerni. Nem is tudok veszíteni máig sem. Sok évvel ezelőtt egy nyugodt délelőttön nekiálltunk Gáborral és Ádámmal memóriázni. Naná, hogy minden kártyát lazán felkapkodtak,


Tovább ...





HOGYAN TELJESEDETT KI A SOKFUNKCIÓS JÁTÉKOK RENDSZERE?

2020-09-10 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

A jól ismert memória kártyák felhasználásával egy valódi sokfunkciós játék jött létre, új és új játékszabályok születtek. (Hetek teltek el természetesen!) Ahogy ez lenni szokott, rendes verseny alakult ki a gyerekek között, ki talál ki elmésebb változatot? Én eleinte, rettenetes bölcsességem kinyilvánítására (mint Aromina, a fékezhetetlen agyvelejű pedagógus…!)


Tovább ...





HOGYAN SZÜLETETT A „JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST” RENDSZER?

2020-09-14 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Egy idő után mindig kopik az újdonság varázsa, lanyhulni kezd az eleinte mindent elsöprő érdeklődés. De miért hagynánk elhalni? Inkább lássuk annak a jelét ebben, hogy ideje új tépelődésbe kezdeni: hogyan tudnánk újra érdekessé tenni az adott eszközt, ami igen jó, igen drága volt, nagy kár lenne hát arra ítélni, hogy a szekrényben porosodjék.


Tovább ...





„JÁTSSZ JÁTÉKKÉSZÍTÉST!” - legyen saját, egyedi játékotok!

2020-11-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Nekiláttunk hát: készítsünk saját, egyedi játékot! Nagy lelkesedéssel ültünk neki a dolognak, és ahogy ez lenni szokott – nem jutott eszünkbe semmi. Természetesen. Hogyan kezdjünk egyáltalán hozzá? Mégis, milyen legyen? Mitől lesz saját, és főleg: mitől lesz egyedi???


Tovább ...





EGY JÁTÉKBAN - SOK JÁTÉK!

2020-11-15 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Egy játékban - sok játék? Persze! – hacsak nem koszolódik, foszlik használhatatlanná egy hét alatt! Mert ha igen, akkor az az egy játék, ami megvalósult – az is köddé válik! Hát, bizony így jártunk először!


Tovább ...





A LEGTRENDIBB JÁTÉK

2020-12-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Érezted már nagyon kényelmetlenül magadat azért, hogy nem tudod felvenni a versenyt a kőgazdag szülőtársakkal? Vagy csak nem értesz egyet azzal, hogy a gyereked boldogsága és jövője az újabb és újabb rongyrázó cuccokon múlik? Inkább azt gondolod, sokkal fontosabb, hogy megtanuljon „a jég hátán is” boldogulni, átgondoltan alakítani az életét, a környezetét? Az a meggyőződésed, hogy nem csak a gyereked, de az egész emberiség jövője is múlik azon, hogy minden téren törekedjünk a környezetbarát megoldásokra? Találtam egy megoldást,


Tovább ...




<
Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...