www.alapkozpont.hu » Blog » NEVELJ ÖTLETESEN!

NEVELJ ÖTLETESEN!

Bejegyzések a fenti kategóriában


Elméletben nincs semmi különbség az elmélet és a gyakorlat között

2022-08-29 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Elméletben nincs semmi különbség az elmélet és a gyakorlat között. A gyakorlatban van!”


Tovább ...





Szeretettel köszöntünk!!!

2022-08-08 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!


Tovább ...





A MI VILÁGBAJNOKUNK: POLGÁR JUDIT!

2021-04-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

A gyerekek nagy százaléka már kicsi korában nagyon is igényelné, hogy önállóan elmélyülhessen valamiben – de mindig eltérítjük ettől. Vannak eleve kis „gondolkodók”, „stratégák”, „fontolva haladók”, a „megfigyelők”, a „piszmogók”, és a „precízek”, a „minden oldalról megvizsgálók”, akiknek manapság (állandó sürgősségi életünkben) nem sok lehetőség és babér jut – pedig kiteljesedve, felnőve igen fontos társadalmi szerepük lenne. Nem lehet valaki „Attenborough-vá”, „Gerald Durrell-lé”, ha soha nincs lehetősége órákig lesni egy hangyát. A játék csodákra képes – nem „csak” gondolkodni tanít.


Tovább ...





JÁTSSZÁL SZÉPEN!

2021-05-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Legyél jó!”, „Rajzolgass!”, Olvass egy kicsit!” Sokszor hangzik el ilyesmi nálatok? A gyereked meg fütyül rá, és tovább idétlenkedik? Nincs egy nyugodt perced? Megőrülsz már az állandó fegyelmezéstől? Ismerős ez a helyzet? Sokáig ez velem is így zajlott.


Tovább ...





RAJZOLGASS SZÉPEN!

2021-03-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Ülj már le egy kicsit!”, „Foglald el magad!”, „Rajzolgass!” Ha végre kicsit rajzolgat (ISTENEM! VÉGRE!), akkor pillanatokon belül felborítja, leveri, odavágja - és hisztizni kezd? - Előre ki vagy borulva, hogy takaríthatod fel az egészet, miközben még ő is bőg, meg visít? Ismerős a helyzet, és megoldhatatlannak tűnik?


Tovább ...





A TANANYAG ELSAJÁTÍTÁSA MÉG NEM AZONOS A TUDÁSSAL!

2020-10-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

Mi a tudás? A mérhető tudás? Hogy tudja-e, hol az Alpok? Igen, ez mérhető, osztályozható. Tudja = ötös. Rendelkezik ezzel az információval. Nem tudja = egyes. Nem rendelkezik ezzel az információval. Sok - általunk mért - információval rendelkezik = sok ötös. HURRÁ! EGYETEMEN A HELYE! Kevés – általunk mért – információval rendelkezik = sok elégtelen. KUKÁBA VELE!


Tovább ...





MINDENKI KÉPES ZENÉLNI!

2020-10-15 | Balázs Gabriella
NEVELJ ÖTLETESEN!

Tapsolni, dobbantani, surrogni, koppintani, pattintani, csettinteni, csendíteni, koccantani, zörrenteni, mordulni, dörmögni – vagy éppen csengő hangon énekelni… Mindenki képes zajt kelteni.


Tovább ...





NA NE ESSÜNK MÁR TÚLZÁSOKBA!

2021-01-02 | Balázs Gabriella
NEVELJ ÖTLETESEN!

Ki hallott már ilyet? Még hogy „Legyél te is karmester”? Alsóban??? Óvodában??????? Ez megőrült? Már megint mit akarnak ránk erőltetni???


Tovább ...





RETTENETES!!! HAMIS!!!

2021-02-01 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!

Balázs Gabriella: Jártál már úgy, hogy lelkesen irányítottad a közös éneklést – közben folyamatosan érzékelted, hogy rettenetesen hamis, de ha te abbahagytad az éneklést, az egész szétesett, abbamaradt? Próbáltál rájönni, ki viszi ennyire félre az egész gyerektársaságot, és hogyan tudnád őt javítani úgy, hogy a többi gyerek tovább énekeljen? Hogyan lehetne egyszerre kézben tartani a dalolást, de közben a gyerekekre egyénileg is figyelni (fülelni), mindenkinek a saját problémájában segíteni? Én is sokat kínlódtam két dologgal:


Tovább ...




<
Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...