Legújabb Blog bejegyzésünk

Elméletben nincs semmi különbség az elmélet és a gyakorlat között

2022-08-29 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Elméletben nincs semmi különbség az elmélet és a gyakorlat között. A gyakorlatban van!”


Tovább ...

Szeretettel köszöntünk!!!

2022-08-08 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!


Tovább ...

JÁTSSZÁL SZÉPEN!

2021-05-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Legyél jó!”, „Rajzolgass!”, Olvass egy kicsit!” Sokszor hangzik el ilyesmi nálatok? A gyereked meg fütyül rá, és tovább idétlenkedik? Nincs egy nyugodt perced? Megőrülsz már az állandó fegyelmezéstől? Ismerős ez a helyzet? Sokáig ez velem is így zajlott.


Tovább ...

A MI VILÁGBAJNOKUNK: POLGÁR JUDIT!

2021-04-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

A gyerekek nagy százaléka már kicsi korában nagyon is igényelné, hogy önállóan elmélyülhessen valamiben – de mindig eltérítjük ettől. Vannak eleve kis „gondolkodók”, „stratégák”, „fontolva haladók”, a „megfigyelők”, a „piszmogók”, és a „precízek”, a „minden oldalról megvizsgálók”, akiknek manapság (állandó sürgősségi életünkben) nem sok lehetőség és babér jut – pedig kiteljesedve, felnőve igen fontos társadalmi szerepük lenne. Nem lehet valaki „Attenborough-vá”, „Gerald Durrell-lé”, ha soha nincs lehetősége órákig lesni egy hangyát. A játék csodákra képes – nem „csak” gondolkodni tanít.


Tovább ...

RAJZOLGASS SZÉPEN!

2021-03-01 | Balázsné Szűcs Judit
NEVELJ ÖTLETESEN!

„Ülj már le egy kicsit!”, „Foglald el magad!”, „Rajzolgass!” Ha végre kicsit rajzolgat (ISTENEM! VÉGRE!), akkor pillanatokon belül felborítja, leveri, odavágja - és hisztizni kezd? - Előre ki vagy borulva, hogy takaríthatod fel az egészet, miközben még ő is bőg, meg visít? Ismerős a helyzet, és megoldhatatlannak tűnik?


Tovább ...

RETTENETES!!! HAMIS!!!

2021-02-01 | ALAP Központ
NEVELJ ÖTLETESEN!

Balázs Gabriella: Jártál már úgy, hogy lelkesen irányítottad a közös éneklést – közben folyamatosan érzékelted, hogy rettenetesen hamis, de ha te abbahagytad az éneklést, az egész szétesett, abbamaradt? Próbáltál rájönni, ki viszi ennyire félre az egész gyerektársaságot, és hogyan tudnád őt javítani úgy, hogy a többi gyerek tovább énekeljen? Hogyan lehetne egyszerre kézben tartani a dalolást, de közben a gyerekekre egyénileg is figyelni (fülelni), mindenkinek a saját problémájában segíteni? Én is sokat kínlódtam két dologgal:


Tovább ...

NA NE ESSÜNK MÁR TÚLZÁSOKBA!

2021-01-02 | Balázs Gabriella
NEVELJ ÖTLETESEN!

Ki hallott már ilyet? Még hogy „Legyél te is karmester”? Alsóban??? Óvodában??????? Ez megőrült? Már megint mit akarnak ránk erőltetni???


Tovább ...

A BÉKA - KIRÁLYFIVÁ VÁLTOZOTT!

2020-12-15 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Eszközöket és módszereket adunk a pedagógusok kezébe ahhoz, hogy élhetőbbé tudják tenni a mindennapokat. S miközben ezen dolgoztunk, rájöttünk: ezeket az eszközöket és módszereket a szülők is nagy hatékonysággal tudják használni. Micsoda hasznos újítás! Forradalmian új, de elsajátítani egyáltalán nem ördöngösség. Mondhatnám: az élet apró örömei közé tartozik! Egyszerű – és roppant hatékony!


Tovább ...

A LEGTRENDIBB JÁTÉK

2020-12-01 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Érezted már nagyon kényelmetlenül magadat azért, hogy nem tudod felvenni a versenyt a kőgazdag szülőtársakkal? Vagy csak nem értesz egyet azzal, hogy a gyereked boldogsága és jövője az újabb és újabb rongyrázó cuccokon múlik? Inkább azt gondolod, sokkal fontosabb, hogy megtanuljon „a jég hátán is” boldogulni, átgondoltan alakítani az életét, a környezetét? Az a meggyőződésed, hogy nem csak a gyereked, de az egész emberiség jövője is múlik azon, hogy minden téren törekedjünk a környezetbarát megoldásokra? Találtam egy megoldást,


Tovább ...

EGY JÁTÉKBAN - SOK JÁTÉK!

2020-11-15 | Balázsné Szűcs Judit
JÁTÉKKODÓ MŰHELY

Egy játékban - sok játék? Persze! – hacsak nem koszolódik, foszlik használhatatlanná egy hét alatt! Mert ha igen, akkor az az egy játék, ami megvalósult – az is köddé válik! Hát, bizony így jártunk először!


Tovább ...
12> >>
<
Az ALAP Pedagógiai Központ
fenntartója a SZORT Bt.

OM Azonosító
FMK/OM -00600-2009


Mobil: +3630-624-72-73


Ugrás a lap tetejére ...